Αχαΐα: Απουσίες στους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις ζητά ο διευθυντής της ΔΔΕ
Όπως καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο διευθυντής απέστειλε έγγραφο με το οποίο καλεί διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων να βάζουν απουσίες στους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη - Σε μη εφαρμογή της εντολής καλεί η ΕΛΜΕ

Το διευθυντή της ΔΔΕ Αχαΐας καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ, με αφορμή έγγραφο που απεστάλη στα σχολεία, με το οποίο καλεί διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων να βάζουν απουσίες στους μαθητές που συμμετέχουν σε κατάληψη.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη στάση αυτή του διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και τον καλεί να αποσύρει το προαναφερόμενο έγγραφο, καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη εντολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας:

«Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αποποιούνται των ευθυνών τους και μεταφέρουν όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας σε εμάς. Εκφοβισμός, καταστολή, εισαγγελικές παρεμβάσεις είναι η απάντηση τους, στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινείται και το έγγραφο του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας με τίτλο «Ενημέρωση για τη μη ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων Δ.Ε. Αχαΐας», 22/9/2020, με το οποίο καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε πιθανή πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία που τελούν σε κατάληψη, να εισέρχονται στις σχολικές μονάδες και στις αίθουσες και να πράττουν τα προβλεπόμενα δηλ. να βάζουν απουσίες στους μαθητές.

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, αντί να προχωρήσει στα δικά του αυτονόητα προβλεπόμενα (έγκριση σπασίματος μεγάλων τμημάτων κλπ, με αυτό το έγγραφο προσπαθεί να θέσει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές. Αντί να πιέσει και ο ίδιος το Υπουργείο στην κατεύθυνση της αποδοχής των αναγκαίων μέτρων που προτείνει και διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα, δίνει εντολές στους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν κατασταλτικά και εκφοβιστικά. Στην ουσία θέλει να μας βάλει απέναντι στους μαθητές μας και τους γονείς τους και να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αναγκαία και επίκαιρα μέτρα αντιμετώπισης του Covid 19.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει την στάση αυτή του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και τον καλεί να αποσύρει το προαναφερόμενο έγγραφο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε να μην εφαρμόσετε αυτές τις οδηγίες. Ο εκφοβισμός και η καταστολή δεν συνάδουν με την παιδαγωγική μας στάση ειδικά αυτή την ιδιαίτερη περίοδο. Επιπλέον σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις κινητοποιήσεις του σωματείου για υγειονομικά ασφαλές και παιδαγωγικά επωφελές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα παιδιά».

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις