Η ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό με αφορμή τη μάσκα
«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Την τραμπούκικη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό, με αφορμή τη μάσκα στο σχολείο, καταδικάζει η ΕΛΜΕ Χανίων.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΛΜΕ ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον  απρόκλητο ξυλοδαρμό συναδέλφου του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή! Ο εκπαιδευτικός ζήτησε από το μαθητή να φορέσει μάσκα μπαίνοντας στο σχολείο. Ο γονιός αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διαξιφισμός κουτούλησε και κλώτσησε το συνάδελφο με αποτέλεσμα ν' αρχίσει να αιμορραγεί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα. 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

 Οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά αποτελούν τον εύκολο στόχο. Κυβέρνηση και ΜΜΕ με κάθε ευκαιρία μας συκοφαντούν στρώνοντας το έδαφος σε διάφορους τραμπούκους να χειροδικούν με μεγάλη ευκολία. 

Η κυβέρνηση βρήκε ένα εύκολο αντίπαλο στο ανορθολογικό, συνωμοσιολογικό ρεύμα που δαιμονοποιεί τη μάσκα κι ως ένα βαθμό αυτό τροφοδοτείται και από τη δική της αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη πολιτική.

Είναι  εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες γιατί δεν έκανε το παραμικρό για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ούτε νέες αίθουσες για μικρότερα τμήματα, ούτε αποστάσεις μεταξύ μαθητών, ούτε διαγνωστικά τεστ. Μόνο μια μάσκα την τελευταία στιγμή και στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια και 27άρια τμήματα. Δεν διστάζει να ρισκάρει την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών στο βωμό της λιτότητας και της ενίσχυσης επιχειρηματικών ομίλων. 

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και στο Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και θα κάνουμε ότι απαιτηθεί σ' αυτή την κατεύθυνση.

Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

Να ορθώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου