Η ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό με αφορμή τη μάσκα
«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Την τραμπούκικη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό, με αφορμή τη μάσκα στο σχολείο, καταδικάζει η ΕΛΜΕ Χανίων.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΛΜΕ ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον  απρόκλητο ξυλοδαρμό συναδέλφου του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή! Ο εκπαιδευτικός ζήτησε από το μαθητή να φορέσει μάσκα μπαίνοντας στο σχολείο. Ο γονιός αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διαξιφισμός κουτούλησε και κλώτσησε το συνάδελφο με αποτέλεσμα ν' αρχίσει να αιμορραγεί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα. 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

 Οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά αποτελούν τον εύκολο στόχο. Κυβέρνηση και ΜΜΕ με κάθε ευκαιρία μας συκοφαντούν στρώνοντας το έδαφος σε διάφορους τραμπούκους να χειροδικούν με μεγάλη ευκολία. 

Η κυβέρνηση βρήκε ένα εύκολο αντίπαλο στο ανορθολογικό, συνωμοσιολογικό ρεύμα που δαιμονοποιεί τη μάσκα κι ως ένα βαθμό αυτό τροφοδοτείται και από τη δική της αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη πολιτική.

Είναι  εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες γιατί δεν έκανε το παραμικρό για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ούτε νέες αίθουσες για μικρότερα τμήματα, ούτε αποστάσεις μεταξύ μαθητών, ούτε διαγνωστικά τεστ. Μόνο μια μάσκα την τελευταία στιγμή και στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια και 27άρια τμήματα. Δεν διστάζει να ρισκάρει την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών στο βωμό της λιτότητας και της ενίσχυσης επιχειρηματικών ομίλων. 

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και στο Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και θα κάνουμε ότι απαιτηθεί σ' αυτή την κατεύθυνση.

Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

Να ορθώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΙΣΤΡΟΣ
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Ο Γιάνης Μαΐστρος πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη δίωξη για διατύπωση γνώμης και κριτικής
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Πίεση
Καρδιά και εγκέφαλος σε κίνδυνο; Οι νέες οδηγίες για την αρτηριακή σας πίεση δίνουν απαντήσεις
Η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν είναι απλώς ένας αριθμός σε ένα πιεσόμετρο. Είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την καρδιά, τον εγκέφαλο και την ποιότητα...
Καρδιά και εγκέφαλος σε κίνδυνο; Οι νέες οδηγίες για την αρτηριακή σας πίεση δίνουν απαντήσεις
dimosio_tameio
Η επικουρική σύνταξη χωρίς ταλαιπωρία: Νέα ρύθμιση για τις επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση
Αν η ρύθμιση εφαρμοστεί όπως σχεδιάζεται, χιλιάδες μελλοντικοί συνταξιούχοι θα γλιτώσουν από μια μακρά περίοδο αναμονής, που μέχρι σήμερα αποτελούσε...
Η επικουρική σύνταξη χωρίς ταλαιπωρία: Νέα ρύθμιση για τις επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση
katapsixi
Ποιά τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη; Τα συχνά λάθη που χαλούν τη γεύση τους
Η σωστή χρήση της κατάψυξης μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα, αρκεί να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα πραγματικά ωφελούνται από αυτήν.
Ποιά τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη; Τα συχνά λάθη που χαλούν τη γεύση τους