Ηράκλειο: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η χρήση της μάσκας ατομικής προστασίας» για τους εκπαιδευτικούς
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η χρήση της μάσκας ατομικής προστασίας» για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ηρακλείου  με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 οι δύο προγραμματισμένες ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για τους/τις Προϊστάμενους-νες των Νηπιαγωγείων και τους/τις Διευθυντές-τριες των Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου με θέμα: «Η χρήση της μάσκας ατομικής προστασίας», με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε η Υφυπουργός Παιδείας  Σοφία Ζαχαράκη, η οποία απεύθυνε χαιρετισμό, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τη χρήση της μάσκας και συνεχάρη τους συντονιστές για την πρωτοβουλία.

4.jpg

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανόλης Μπελαδάκης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Χάρης Βαβουρανάκης και  εισηγητές ήταν ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Πρόεδρος της εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, και ο κ. Δημήτριος Ξυδάκης, Νεφρολόγος, Επιμελητής Α’ Νεφρολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα αγωγής υγείας και ασφαλούς συνύπαρξης εκπαιδευτικών και μαθητών στις σχολικές τους μονάδες, τόσο εντός των αιθουσών διδασκαλίας όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

5.jpg

Μετά το τέλος κάθε τηλεδιάσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους γύρω από την αναγκαιότητα των μέτρων των μέτρων προσωπικής προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας καθώς και την ασφαλή εφαρμογή τους στους χώρους του σχολικού περιβάλλοντος.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου υποστηρίζει ότι η ενημερωτική δράση απέδειξε την ετοιμότητά της σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Τέτοιου είδους καινοτόμες δράσεις σε αυτή την δύσκολη λόγω πανδημίας περίοδο, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενισχύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους φορείς της εκπαίδευσης, της ιατρικής κοινότητας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις