Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός»: Έγκαιρη η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς το Υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες γενικής και ειδικής εκπαίδευσης

Επιστολή προς ΥΠΑΙΘ για έγκαιρη προσληψη αναπληρωτών θεολόγων:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς το Υπουργείο Παιδείας και σε σας προσωπικά για την έγκαιρη ενεργοποίηση της διαδικασίας της α΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική εκπαίδευση, και μάλιστα σε όλες τις ειδικότητες. Η έγκαιρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών θα συμβάλει στην εύρυθμη έναρξη του σχολικού έτους και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς επίσης θα ανακουφίσει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, οι οποίοι επί πολλά χρόνια βιώνουν μεγάλη αβεβαιότητα και ταλαιπωρία.

Ως θεολόγοι εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας για τη συμπερίληψη στην α΄ φάση προσλήψεων σημαντικού αριθμού θεολόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μολονότι δεν καλύφθηκαν όλα τα υπάρχοντα κενά, θεωρούμε ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Η επί πολλά έτη, κατά το παρελθόν, ιεράρχηση των προσλήψεων σε πρώτης και δεύτερης ανάγκης ήταν άδικη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και προκαλούσε δυσλειτουργίες στα σχολεία. Ευελπιστούμε ότι τα εναπομείναντα κενά θα καλυφθούν εγκαίρως και στο σύνολό τους στην επόμενη φάση προσλήψεων.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι η επιβεβλημένη λύση στο ζήτημα των κενών θέσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός κενών θέσεων θεολόγων, είναι ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών.

Με την ευκαιρία αυτήν, επανερχόμαστε στο ζήτημα της γ΄ ανάθεσης της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Εφιστούμε την προσοχή σας ότι, λόγω της εφαρμογής νέων (μεταβατικών) Προγραμμάτων Σπουδών στα Θρησκευτικά, τα οποία θα ισχύσουν από το σχολ. έτος 2020-2021, η διδασκαλία του μαθήματος χρειάζεται ειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Για τον λόγο αυτό διαφωνούμε με την γ΄ ανάθεση των Θρησκευτικών σε ειδικότητες που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Τέλος, ανανεώνουμε το αίτημά μας για την έγκαιρη οργάνωση και υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης των υπηρετούντων θεολόγων εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα διδάξουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, λόγω του ότι παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα.

Ευχόμαστε δημιουργικό και καρποφόρο το νέο σχολικό έτος!

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Καρακόλης

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Γεώργιος Καπετανάκης

Δρ. Θεολογίας

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών