Να παρθούν μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητούν να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς στα σχολεία και να αναλαβει τις ευθύνες του το υπ. Παιδείας

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί από μόνο του αναστάτωση στον Εκπαιδευτικό κόσμο (μαθητές, γονείς και καθηγητές), αφού οι δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει από την Υπουργό, από την Υφυπουργό αλλά και τους υπεύθυνους για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω της πανδημίας, μόνο εφησυχαστικές δεν είναι.

Δυστυχώς τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς να έχουν γίνει νέες απολυμάνσεις στους χώρους, χωρίς σε πολλά σχολεία να έχουν καθαριστεί οι αύλειοι χώροι και φυσικά να έχουν απολυμανθεί και αυτοί.

Το Υπουργείο δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις της ομοσπονδίας μας και των εκπαιδευτικών γενικότερα, που ζητάμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Επίσης δεν λαμβάνει υπόψη την αύξηση χρηματοδότησης που ζητάμε για την εκπαίδευση,  τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Συνάδελφοι\ισσες, η ΕΛΜΕ–Ι, ζητά να γίνουν άμεσα τα παρακάτω:

1. Να ληφθούν μέτρα μείωσης του αριθμού  των μαθητών στη τάξη, με ενοικίαση αιθουσών, αξιοποίηση κλειστών κτιρίων, διαμόρφωση θρανίων με προστατευτικά.

2. Να γίνουν τεστ covid-19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς και να επαναλαμβάνονται κάθε 15ήμερο.

3. Να γίνονται δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές/τριες 2 φορές το μήνα.

4. Να υπάρξουν ειδικά μέτρα για μεγάλα σχολικά συγκροτήματα όπου στεγάζεται μεγάλος αριθμός μαθητών και πολλές σχολικές μονάδες, με εγκατάσταση μόνιμου εξοπλισμένου Ιατρείου, στελεχωμένο με ιατρικό-νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

5. Δημιουργία κινητών ιατρικών μονάδων που θα έχουν την ευθύνη του υγειονομικού ελέγχου των σχολείων ανά Δημοτική κοινότητα.

6. Την εφαρμογή ενός προγράμματος ενημέρωσης του σχολικού πληθυσμού και των γονέων σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

7. Τη διαμόρφωση ενός προγράμματος καθαριότητας και απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες κάθε εβδομάδα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας
 

Στέφανος  Μιχάλης                                                     Κώστας  Γκανιάτσας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκρατς
Ο Κασσελάκης «τρόλαρε» Σεμερτζίδου και «Χασάπη» παίζοντας Σκρατς: «Μοιραστείτε λίγη από την τύχη σας»
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας δοκίμασε την τύχη του μπροστά στην κάμερα, σχολιάζοντας με χιούμορ τα κέρδη άλλων στελεχών και την «γκαντεμιά»...
Ο Κασσελάκης «τρόλαρε» Σεμερτζίδου και «Χασάπη» παίζοντας Σκρατς: «Μοιραστείτε λίγη από την τύχη σας»
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Διατήρηση της μνήμης και η επιστημονική έρευνα αποτελούν τους κύριους στόχους της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών
Κύριος στόχος της έδρας είναι η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης και η διαμόρφωση μιας ώριμης ιστορικής αuτοσuvείδησης και ενίσχυσης του πολιτισμού μας
ΠΑΜΑΚ: Διατήρηση της μνήμης και η επιστημονική έρευνα αποτελούν τους κύριους στόχους της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για συλλόγικές συμβάσεις: Πρόκειται για μια συμφωνία που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα
Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως υπερβατική σε σχέση στους μνημονιακούς περιορισμούς, αφού επαναφέρει πλήρως τη μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων
Μητσοτάκης για συλλόγικές συμβάσεις: Πρόκειται για μια συμφωνία που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα