Μόρφωση, υγεία, μόνιμη εργασία – Να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές καλή δύναμη ώστε και φέτος να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο αλλά και δημιουργικό έργο της μόρφωσης των μαθητών. Καλούμε τους συναδέλφους από την πρώτη μέρα να απευθυνθούν και να συσπειρωθούν στα σωματεία για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει φανερώνει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με τα ελλιπή μέτρα εν μέσω πανδημίας για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και με τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Οι προσλήψεις  που έγιναν την Τρίτη 25/8  (21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Γενική Εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και 3.862 αναπληρωτών (ΕΕΠ) και  (ΕΒΠ))  αναδεικνύουν για  άλλη μια φορά για τη νέα σχολική χρονιά τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες. Παρά την «ετοιμότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια φάση προσλήψεων για όλους τους αναπληρωτές, σε όλες τις δομές και τις ειδικότητες, αφήνοντας έξω την κάλυψη των τμημάτων ΖΕΠ και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα χιλιάδες κενά σε ειδική και γενική αγωγή που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Στην Αν. Αττική έγιναν 1082 προσλήψεις, 978 Εκπαιδευτικών (586 στην Α’ Αν. Αττικής, 392 στην Β’ Αν. Αττικής) και 104 ΕΒΠ-ΕΕΠ (στην Β’ Αν. Αττικής).

Οι προσλήψεις ανά ειδικότητα είναι:

pinakas.jpg

Το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται οι υπηρεσιακές μεταβολές και οι τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών. Δεν θα δεχτούμε να καταπατηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας μέσα από τα σωματεία για μόρφωση, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

Απαιτούμε:

1. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι μεταβολές των μονίμων πριν την τοποθέτηση αναπληρωτών
  2. Να αναρτηθούν όλα τα κενά  των σχολείων και όλες οι ειδικότητες
  3. Να ανακοινωθούν όλα τα κενά για την παράλληλη στήριξη με βάση τα σύνολο των αιτημάτων που έχει αιτηθεί το κάθε σχολείο. Να μην ισχύσει ο πίνακας που έχει αναρτηθεί και περιλαμβάνει μόνο σχολικές μονάδες
  4. Να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η δεύτερη φάση προσλήψεων, καλύπτοντας ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις άδειες που θα ληφθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου
  5. Οι οριστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών, να γίνουν με όλα τα κενά των σχολείων δημοσιοποιημένα με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ
  6. Να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όπως για παράδειγμα σοβαρά προβλήματα υγείας
  7. Να λειτουργήσουν μικρά τμήματα μέχρι 15 μαθητές (με πρόβλεψη ανάπτυξης των σχολικών υποδομών). Είναι επίσης απαράδεκτο να συνεχίσουν να στεγάζονται σε γυμναστήρια και προκάτ ολόκληρα τμήματα σχολείων (4ο -5ο Ηρακλείου) και να μην έχει προβλεφτεί που θα φοιτήσουν οι μαθητές με έξαρση του ιού στριμωγμένοι
  8. Να υπάρχει μέριμνα για την υγιεινή και καθαριότητα των σχολείων με επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας  και να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για χρηματοδότηση,  δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας
  9. Να  σταματήσει η κοροϊδία για  τη Δίχρονη Προσχολική  Αγωγή. Να δοθούν έκτακτα χρηματικά κονδύλια για να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Νηπιαγωγείων με όλα τα νήπια και προνήπια. Να σταματήσουν οι δημοτικές αρχές με τα υπουργεία λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς  να συνεχίζουν να ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο και να καταλήγουν στα προκάτ ή στην αναστολή της εφαρμογής της ΔΠΑ.
  10. Να καταβληθούν τα επιδόματα  ανεργίας στους αναπληρωτές που είναι απλήρωτοι και να μην περικοπεί το επίδομα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΕΕΠ/ΕΒΠ

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ας σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα εκπαιδευτικά κενά, στην αδιοριστία χιλιάδων εκπαιδευτικών, στην υποχρηματοδότηση της παιδείας. Να πάρουν τώρα μέτρα για την ουσιαστική και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας το επόμενο διάστημα, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της νέας χρονιάς, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας, με αποφάσεις για απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση,  για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά,  για  τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 31/8 στις 10:30 για όλα τα ζητήματα που αφορούν την έναρξη των σχολείων.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις