ΔΟΕ: Το ΥΠΑΙΘ διαβεβαιώνει ότι οι προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ θα ξεκινήσουν από την Α' φάση
"Η κυρία Γκίκα μας διαβεβαίωσε ότι   ο προγραμματισμός του Υ.ΠΑΙ.Θ., με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, είναι  οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών"

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατόπιν επικοινωνίας με το ΥΠΑΙΘ, ελήφθη διαβεβαίωση ότι ο προγραμματισμός είναι οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών, εξέωσε πριν από λίγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξής:

Έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους συναδέλφους μας αναπληρωτές, πολλοί από τους οποίους μας ανέφεραν ότι σε επικοινωνία τους με το Υ.ΠΑΙ.Θ. τους ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη  και Ζ.Ε.Π. αλλά και την ενημέρωση που είχαμε από αιρετούς των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που μας ανέφεραν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ζητήσει ακόμα να σταλούν τα κενά σε παράλληλη στήριξη και Τμήματα Υποδοχής, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η κυρία Γκίκα μας διαβεβαίωσε ότι   ο προγραμματισμός του Υ.ΠΑΙ.Θ., με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, είναι  οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών (παρά τα προβλήματα που υπήρχαν εξαιτίας βλαβών στο σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και προκάλεσαν καθυστερήσεις...).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ιδιαίτερα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την  κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές σε μία φάση ώστε να μην δημιουργηθούν αδικίες και συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων μας από άστοχους χειρισμούς των υπευθύνων.

Δείτε επίσης:

Ψήφισμα: Τα παιδιά με αναπηρίες δεν είναι ο τελευταίος τροχός - Προσλήψεις στην παράλληλη και τα ΖΕΠ από την Α' φάση

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Εκτός Α' φάσης προσλήψεων παράλληλες στηρίξεις και ΖΕΠ;

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ