Υπηρεσιακές μεταβολές: Παράσταση διαμαρτυρίας 11/8 στη ΔΔΕ αν. Θεσσαλονίκης
Οι εκπαιδευτικοί της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ αν. Θεσσαλονίκης στις 11.30 το πρωί

Η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι η  Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι μία από τις λίγες Διευθύνσεις της χώρας που προχώρησαν στην εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για τις Υπηρεσιακές Μεταβολές, δημοσιεύοντας σε πρώτη φάση τα κατ’ εκτίμηση (!) κενά καλώντας τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αιτήσεις τοποθέτησης και συμπλήρωσης ωραρίου μέχρι τις 11/8. Λόγω αυτής της κατάστασης καλούν οι εκπαιδευτικοί σε παράσταση διαμαρτυρίας ώστε να σταματήσει η διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών.

Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι, την αλλαγή των ωρολόγιων προγραμμάτων και το πρόσφατο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) επιστρέφει  με τη  γνωστή τακτική του κλέφτη που χτυπά μέσα στη νύχτα. Με πρόσχημα την ορθή λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη, ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές και να ολοκληρώσουν έως τις 14/08 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν και τα σχολεία να είναι κλειστά!

Η τακτική του Υπουργείου πλέον δεν ξαφνιάζει κανέναν,  παίρνει επάξια τη σκυτάλη από προηγούμενες Κυβερνήσεις που μέσα σε Χριστούγεννα – Πάσχα – Καλοκαίρι  ξεδίπλωναν όλη την αντιεκπαιδευτική τους βεντάλια. Είναι προκλητικό να μιλάει για ορθή λειτουργία των σχολείων προσπαθώντας να  εξαπατήσει όλη την κοινωνία το ίδιο Υπουργείο που:

  1. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο και κανέναν σχεδιασμό ενόψει ανοίγματος των σχολείων το Σεπτέμβρη, μέτρα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού με το ισχυρό ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας.
  2. Αντίθετα, κόντρα στις υποδείξεις των επιστημόνων, αυξάνει των αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιστά δυσκολότερο τον σχηματισμό τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.
  3. Διατηρεί τα  απαράδεκτα υψηλά όρια μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια και Λύκεια (27 + 10% με απόφαση προϊσταμένου), πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό, καταπατώντας κάθε επιστημονική σύσταση.
  4. Συντηρεί την ανεργία – μισή δουλειά στους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Αν το Υπουργείο πράγματι ενδιαφερόταν για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μια και ακριβώς λόγω των έκτακτων συνθηκών και το τελευταίο επιχείρημα περί μη αναγκαιότητάς τους, καταρρέει με πάταγο ακόμα και για τους πιο επιφυλακτικούς.                                                                      

Εξίσου σαθρό και ανυπόστατο, είναι και το επιχείρημα ότι πριν το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές του μόνιμου προσωπικού.

Την ώρα που:

  • δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τμημάτων. Είναι γνωστό ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τις μετεγγραφές των μαθητών, τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και τμήμα, τις επιλογές των κατευθύνσεων, τον χαρακτηρισμό των ολιγομελών τμημάτων κλπ. πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο,
  • τα σχολεία είναι κλειστά και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό,
  • μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό το Σεπτέμβρη,  ώστε να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο και οι πραγματικές υπεραριθμίες όπου προκύψουν (κάποιος που θα κριθεί υπεράριθμος τώρα πιθανά το Σεπτέμβρη να μην είναι!!!)
  •  δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η επιβαλλόμενη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτηση.

     Αυτή η fast - track διαδικασία που το Υπουργείο θέλει να υλοποιήσει (διαδικασία την οποία οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι γίνεται το Σεπτέμβρη, μετά το άνοιγμα των σχολείων και την κατανομή αντικειμένων και ωρών) είναι σίγουρο ότι θα γίνει εν αγνοία πολλών συναδέλφων και έξω από κάθε ηθική και δεοντολογία! Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη διαδικασία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι επιδιώκει να λύσει.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει έστω και την τελευταία στιγμή την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, έτσι  ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Καλούμε όλους τους αιρετούς αλλά και τα διορισμένα μέλη  των ΠΥΣΔΕ να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  ΠΥΣΔΕ να μην την εφαρμόσουν!!

Όπως διαπιστώσαμε, η Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι μία από τις λίγες Διευθύνσεις της χώρας που προχώρησαν στην εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας  για τις Υπηρεσιακές Μεταβολές,  δημοσιεύοντας σε πρώτη φάση τα κατ’ εκτίμηση (!) κενά καλώντας τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αιτήσεις τοποθέτησης και συμπλήρωσης ωραρίου μέχρι τις 11/8.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!

Η Α` ΕΛΜΕ  ΚΑΛΕΙ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΣΕ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  11/8  ΣΤΙΣ  11:30 π.μ.   ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Μήνυμα του Γραφείου Αρωγής Χρηστών «Ζευς» προς τα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές αιρετών 
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Με αφορμή τη κα Νίκη Κεραμέως και τον Κορονοϊο, λίγα λόγια για τα τεστ Covid-19 στους μαθητές και στα σχολεία - Τι αναφέρει πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κριτική της «Εκπαιδευτικής Λέσχης» για τους χειρισμούς της Νίκης Κεραμεώς στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου...
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα - Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στην Περιφερειακή...
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας