«Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ, που απαιτεί από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, με κλειστά σχολεία»
Της αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας, Όλγας Δασκαλάκη, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης

Για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο η αιρετός του ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας, Όλγα Δασκαλάκη σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς όπως αναφέρει «τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων [που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια] καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις».

Ακολουθεί αναλυτικά το 44ο Δελτίο Ενημέρωσης:

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ, που απαιτεί από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί

Με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρωθούν οι  τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων, οι υπεραριθμίες κλπ ως τις 14 Αυγούστου!

Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα κ.ά.) και να διαπιστωθούν  κενά και υπεραριθμίες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων [που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια] καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις. Παράλληλα η διαδικασία αυτή απαιτεί ανάκληση αδειών των μελών του ΠΥΣΠΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΠΕ κλπ, μετά μάλιστα από μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. 

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών πηγαίνουν χέρι – χέρι με την διοικητική ανικανότητα και αναλγησία που έχουμε συνηθίσει σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Κεραμέως – Ζαχαράκη – Γκίκα) της κυβέρνησης των «άριστων» της Ν.Δ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και καλούμε:

1. Την ΔΟΕ να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και να ζητήσει την ανάκλησή της.

2. Τα μέλη των ΠΥΣΠΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση.

3. Τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΟΛΓΑ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας

Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(Παρεμβάσεις – Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε)

τηλ. 6942638386- email: olgadask@yahoo.com

Αναπληρωτής: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

τηλ. 6934197300- email: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου