Απόφοιτοι ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ: Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να διαχωρίσει τα ΑΕΙ σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας
Στερείται τόσο νομικής όσο και ακαδημαϊκής βάσης η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις αντιστοιχίες τμημάτων των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τους απόφοιτους ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ οι οποίοι ζητούν την ανάκλησή της

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. καταγγέλλει ως άδικη και προσβλητική για το κύρος των ελληνικών Πανεπιστημίων, την υπ’ αριθμ. 77275/Ζ1 (ΦΕΚ 2549 τ. Β΄/25-06-2020) απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021”.

Είναι καταφανές ότι η ανωτέρω απόφαση επιχειρεί να διαχωρίσει τα Α.Ε.Ι. της χώρας σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, κάτι το οποίο στερείται τόσο νομικής όσο και ακαδημαϊκής βάσης. Ένας τέτοιος διαχωρισμός αντιβαίνει στην βασική αρχή του Συντάγματος περί ίσης μεταχείρισης, στερεί σε ανθρώπους ίδιων προσόντων το δικαίωμα μετεγγραφής από ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε ένα άλλο, και όλα αυτά μάλιστα απουσία αξιολογήσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τέτοιες τακτικές είναι όχι μόνο εκτός νομικής και ακαδημαϊκής πραγματικότητας, αλλά δυστυχώς καθιστούν τη χώρα μας, για ακόμα μια φορά στον ακαδημαϊκό χώρο, «πρωτοπόρο» στην δυσφήμιση των ίδιων της των Α.Ε.Ι., την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση κάνει λόγο περί εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων και δη περί διεθνών συνεργασιών! 

Επιπλέον, ως Σύλλογος Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. τασσόμαστε υπέρ των φοιτητών των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πενταετούς διάρκειας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά αναγράφονται στην επίσημη έγγραφη διαμαρτυρία τους προς το Υπουργείο Παιδείας:

1) Απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), όπως ισχύει και στα υπόλοιπα πενταετή Τμήματα των πανεπιστημιακών ή πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής.

2) Ολοκλήρωση εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4610/ 7.5.2019 (ΦΕΚ Α΄ 70) για την ισοτίμηση των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α. με τα αντίστοιχα Τμήματα των πανεπιστημιακών ή πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής και ολοκλήρωση της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο ΠΑ.Δ.Α., στην οποία θα ενταχθούν τα Τμήματα της Σχολής Μηχανικών.

Βάσει των ανωτέρω, ο Σύλλογός μας:

1) Ζητά την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της υπ’ αριθμ. 77275/Ζ1 (ΦΕΚ 2549 τ. Β΄/25-06-2020) απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προσκρούουσα στο Σύνταγμα, και

2) Δηλώνει την απερίφραστη στήριξή του στην κινητοποίηση στις 08/07/2020, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, για τη διεκδίκηση των αιτήματων των φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία