Επιμίσθιο και αποσπάσεις στα Ελληνόγλωσσα σχολεία εξωτερικού
ΟΛΜΕ: Να γίνουν άμεσα οι αποσπάσεις στα Ελληνόγλωσσα σχολεία και να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να καταβάλλεται το επιμίσθιο και για το 5ο έτος της παραμονής στο εξωτερικό

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Η ΟΛΜΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την άποψή της για τη δυνατότητα εναλλαγής των εκπαιδευτικών που αποσπώνται στα Ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού και γι’ αυτό έχει αποδεχθεί ως ανώτερο όριο παραμονής τα 5 έτη με δυνατότητα παράτασης ενός και μόνο έτους για ειδικούς λόγους και χωρίς επιμίσθιο.

Επίσης, η ΟΛΜΕ στηρίζει έμπρακτα όλα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων αυτών και τα έχει επισημάνει στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως γνωρίζετε αρχικά το επιμίσθιο δίνονταν μόνο κατά τα 3 έτη της απόσπασης. Η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ του εξωτερικού επέμενε στο να δοθεί το επιμίσθιο και για τα άλλα δύο χρόνια. Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε το 2019 στο αίτημα αυτό μόνο κατά το ήμισυ και έκτοτε το επιμίσθιο καταβάλλεται και για το 4ο έτος. Επίσης, οι συνάδελφοι του εξωτερικού εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αργές διαδικασίες παράτασης των αποσπάσεων (από 3 σε 5 έτη ή από 5 σε 6 για ειδικές περιπτώσεις), η οποία δημιουργεί προβλήματα που σχετίζονται με την παραμονή, την κατοικία, τις οικογένειές τους κ.λπ.

Ως εκ τούτου ζητάμε:

• Την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να καταβάλλεται το επιμίσθιο και για το 5ο έτος της παραμονής στο εξωτερικό

• Να γίνουν άμεσα οι αποσπάσεις των συναδέλφων στα Ελληνόγλωσσα σχολεία

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4