Σήμερα οι συνάδελφοι κοινωνικών επιστημών και καλλιτεχνικών, αύριο οι τεχνικών ειδικοτήτων, μεθαύριο εσύ κι εγώ
Συνελεύσεις – διαδηλώσεις – ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση γραπτών των πανελλαδικών όλων των μαθημάτων – Να ανακληθούν οι αλλαγές στα ωρολόγια

Η Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων των Εκπαιδευτικών

Η κυβέρνηση, αφού εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να περάσει το νόμο – λαιμητόμο και την τροπολογία της ντροπής, τώρα εκμεταλλεύεται τις πανελλαδικές για να περάσει τις νέες άθλιες μεθοδεύσεις που φέρνουν απολύσεις. Με την απόφασή της δίνει και έναν τόνο για το τι θα ακολουθήσει με το νόμο για την Τεχνική Εκπαίδευση (που θα περάσει μέσα στο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο ΣΕΒ!).

Με μια απλή υπογραφή που θεσμοθετεί τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων, η κυβέρνηση της τροπολογίας της ντροπής και του νόμου – λαιμητόμου, προχωράει στην ΑΠΟΛΥΣΗ εκατοντάδων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι εργάζονται για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και πετιούνται ουσιαστικά στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί συνθήκες πίεσης, τρομοκράτησης και αποφασιστικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών των μόνιμων συναδέλφων των ειδικοτήτων αυτών, οι οποίοι θα βγουν στην υπεραριθμία και στην περιπλάνηση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της επανάληψης του σεναρίου των διαθεσιμοτήτων.

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, πρέπει να υπάρξει απάντηση. Η κυβερνητική απόφαση δεν πρέπει να περάσει!

Χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα του «ιδιαίτερου χαρακτήρα» αυτών ή εκείνων των ειδικοτήτων, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων στη δουλειά.

Χωρίς αυταπάτες ότι η επίθεση θα σταματήσει με νομικές προσφυγές ή με ακούμπημα σε διάφορες προτάσεις νόμου, ή σε εκ νέου εκχώρηση σε διάφορες κυβερνητικές λύσεις, παλεύουμε να βάλει το κίνημα με αγώνες τη δική του σφραγίδα και να μπλοκάρει τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα.

• Να οργανωθούν παντού γενικές συνελεύσεις, γιατί η εξέλιξη αυτή μας αφορά ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο τους συναδέλφους που πλήττονται αυτές τις μέρες, όπως προσπαθούν να μας πείσουν διάφορες φωνές που θέλουν να απονευρώσουν και να υπονομεύσουν τις διαθέσεις αντίστασης και αγώνα.
  • Να οργανώσουμε διαδηλώσεις, όπου να κληθεί όλος ο κλάδος.
  • Καλούμε σε ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών όλων των μαθημάτων.
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και όλες τις παρατάξεις να πάρουν καθαρή θέση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου