ΣΕΠΕ Πάτρας: Άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου- Διαμαρτυρία 30/4
Στο πλαίσιο του αγώνα μας οργανώνουμε την Πέμπτη 30/4/2020 και ώρα 12:00 π. μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων 25Α, Πάτρα)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την πρακτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων, που νομοθέτησαν για σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης σε καιρό μη λειτουργίας των σχολείων και διακοπών των εκπαιδευτικών, έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση νομοσχέδιο που ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης μέσα στις πασχαλινές διακοπές. Ιδιαίτερα, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά επί δύο μήνες λόγω της πανδημίας του ιού covid 19 και οι εκπαιδευτικοί υπό αντίξοες συνθήκες δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο και να στηρίξουν όλους τους μαθητές τους, η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου είναι αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και εχθρική ενέργεια για τον Κλάδο των εκπαιδευτικών. Θυμίζουμε πως και τα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα των Φίλη και Γαβρόγλου θεσμοθετήθηκαν σε εποχή που τα σχολεία ήταν κλειστά. Θυμίζουμε, επίσης, πως πριν λίγες ημέρες αποδίδονταν τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τώρα στους ίδιους εκπαιδευτικούς τους γυρίζουν την πλάτη.

  Επιπλέον, όσον αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου οι περισσότερες ρυθμίσεις είναι αντιεκπαιδευτικές και υποβαθμίζουν και άλλο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης (αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, αλλοίωση του χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, τιμωρία αναπληρωτών κ.λπ.).

 Εκείνο που είναι απολύτως αναγκαίο αυτή τη στιγμή είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τον Κλάδο των εκπαιδευτικών, προκειμένου από κοινού να καταλήξουμε σε ένα νομοθέτημα, που θα δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα τα υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης. Επιτέλους, θα πρέπει κάποτε να σταματήσει η πρακτική θεσμοθέτησης νόμων ερήμην εκείνων που καλούνται να τους εφαρμόσουν.

Στο πλαίσιο του αγώνα μας οργανώνουμε την Πέμπτη 30/4/2020 και ώρα 12:00 π. μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων 25Α, Πάτρα). Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που θα συμμετάσχουν, να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες ασφάλειας που εφαρμόζονται για την εξάπλωση της πανδημίας του ιού covid 19.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τοξοβολία
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»
«Κότα» ο Άδωνις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Ραντεβού στα δικαστήρια» η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη μήνυση
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»