Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Παλεύουμε για τη ζωή μας, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας 
Η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο φέρνει δραματικές αλλαγές στις ζωές μας και αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας.

Η αντιμετώπιση της ασθένειας, επίσης, γίνεται αφορμή για επιβολή μέτρων σε αντιδραστική κατεύθυνση που η εργοδοσία και οι κυβερνώντες επιδιώκουν να παραμείνουν και την «επόμενη» μέρα. Η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του κορωνοϊού οφείλει να μην αφήνει στο περιθώριο τη ζωτική ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων μας, της υπεράσπισης εργασιακών, κοινωνικών, λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.      

Καταγγέλλουμε την καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται με την υλοποίηση των συνεχιζόμενων αποφάσεων της κυβέρνησης και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Μέχρι σήμερα έχουμε τουλάχιστον  45.000 απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μισή δουλειά με μείωση του μισθού κατά 50%, εξαντλητικά ωράρια εργασίας στους κλάδους που εξακολουθούν να δουλεύουν, μετάθεση καταβολής του δώρου Πάσχα για το καλοκαίρι, επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας, θέσπιση του μηχανισμού αναστολής συμβάσεων εργασίας χωρίς πλήρη οικονομική στήριξη των εργαζομένων κ.ά.    

  Η κυβέρνηση προχωρά σε απαγόρευση κυκλοφορίας και επιμένει να μιλά σχεδόν αποκλειστικά περί «ατομικής ευθύνης», αποκρύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες της για τα τραγικά κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τις τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και μηχανήματα, την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια.  

     Την ίδια περίοδο ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά και γίνονται σημεία μαζικής διασποράς του ιού, με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. 

      Κανένας συνάδελφος μόνος του, καμία συναδέλφισσα μόνη της σε αυτήν την κρίση!  

Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι θέλουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Οι συλλογικές διεκδικήσεις δεν αναστέλλονται. Μέσα από τα σωματεία μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών μέτρων. 
 
Απαιτούμε:

• Να μην εκτεθεί καμία/κανένας συναδέλφισσα/συνάδελφος σε κίνδυνο.

• Καμία αναστολή ή απαγόρευση  της συνδικαλιστικής δράσης, ελεύθερη μετακίνηση συνδικαλιστών σε χώρους εργασίας για θέματα καταγγελιών εργαζομένων.

• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν μέσα στο Μάρτη.

• Κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.

• Κανονική καταβολή του δώρου του Πάσχα και των ασφαλιστικών εισφορών.

• Να πληρωθούν τώρα βάσει της σύμβασης και του ωρολογίου προγράμματος όλοι οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές (ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης. Ούτε μία μέρα χαμένης ασφάλισης, εγγυημένη καταβολή του ταμείου ανεργίας.

 • Να μη γίνει χρήση, για κανέναν εργαζόμενο, της κανονικής άδειας. Να ισχύσει μόνο η άδεια «ειδικού σκοπού». Είμαστε υποχρεωμένοι να μην πάμε στη δουλειά μας για λόγους δημόσιας υγείας, όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε διακοπές.

• Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, σύμφωνα και με τα αιτήματα των υγειονομικών Ομοσπονδιών. 
 
Ούτε να διανοηθούν να μειώσουν τους ήδη χιλιοπετσοκομένους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως πολλά "παπαγαλάκια" προπαγανδίζουν εδώ και μέρες! Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) 
 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα