ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών
Για την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & Ε. Λ.Μ.Ε. της Αττικής στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής που έγινε τη Δευτέρα 24 – 2 – 2020

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 – 2 – 2020 στις 14:00 παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. (μεταξύ τους και το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) και Ε.Λ.Μ.Ε. της Αττικής στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και μέλη των Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης της Αττικής τέθηκαν από τα εκπαιδευτικά σωματεία τα εξής:

  1. Το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αδυναμίας των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους αναπληρωτές – αδιόριστους εκπ/κούς σχετικά με την  αυτοπρόσωπη κατάθεση δικαιολογητικών των αδιόριστων εκπαιδευτικών και υποβολή των στοιχείων στα πλαίσια της 2ΓΕ/2019 ώστε αυτές να περάσουν στον ΟΠΣΥΔ, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών.
  2. Το ζήτημα της σύνταξης των πινάκων οργανικής σύνθεσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ενόψει της διενέργειας των μεταθέσεων και των μόνιμων διορισμών (ειδικής και γενικής αγωγής).
  3. Το ζήτημα της μη έγκαιρης στελέχωσης – λειτουργίας των ΔΥΕΠ και τμημάτων υποδοχής για τα παιδιά (μαθητές) προσφύγων και μεταναστών.

Για το πρώτο ζήτημα τέθηκε ξεκάθαρα στον Περιφερειακό Δ/ντή ότι τα εκπαιδευτικά σωματεία και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να ανεχθούμε τον αποκλεισμό συναδέλφων αδιόριστων εκπαιδευτικών από τους πίνακες κατάταξης διοριστέων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ εξαιτίας διοικητικών αδυναμιών και ανεπάρκειας των διοικητικών υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ ζητώντας να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων των αδιόριστων εκπαιδευτικών μέσω των Δ/νσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.

Για το δεύτερο ζήτημα δηλώθηκε από την πλευρά των εκπαιδευτικών σωματείων η κάθετη αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο συντάσσονται οι πίνακες οργανικής σύνθεσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, διότι δεν απηχούν στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημόσιων Σχολείων και Νηπιαγωγείων από τη στιγμή που πάνω από 30.000 αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και οργανικά κενά και όχι λειτουργικά κενά. Επιπλέον τονίστηκε η ιδιαίτερα πιεστική, από άποψη χρόνου, έκδοση των σχετικών εγκυκλίων που απευθύνθηκαν προς τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για την έκδοση των πινάκων οργανικής σύνθεσης του προσωπικού, η οποία δεν αφήνει περιθώριο στους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν και να καταγράψουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για το ζήτημα της μη έγκαιρης στελέχωσης των ΔΥΕΠ και των τμημάτων υποδοχής για τα παιδιά (μαθητές) των προσφύγων και μεταναστών τονίστηκε από την πλευρά των σωματείων ότι εξαιτίας της κατάστασης αυτής μειώθηκε πολύ ο αριθμός των μαθητών των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φοιτούν στις δομές αυτές της Δημόσιας Εκπ/σης και ζητήθηκε από τον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής πλήρης ενημέρωση για τις ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής ώστε να πάψει να υφίσταται ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών προσφύγων και μεταναστών από τις δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής ουσιαστικά δεν προσέθεσαν τίποτα καινούργιο σε ό,τι αφορά τις εφαρμοζόμενες από το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση αντιλαϊκές – αντικεπαιδευτικές πολιτικές, αφού υπεραμύνθηκε των πολιτικών αυτών δικαιολογώντας τα αρνητικά αποτελέσματα αυτών και ανάγοντάς σε «αβλεψίες» και «αδυναμίες» του συστήματος.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της αδυναμίας των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να εξυπηρετήσουν τους αδιόριστους – αναπληρωτές συναδέλφους μας είπε (ο Περιφερειακός Δ/ντής Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής) ότι δεν θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι τόσο εκρηκτικό όσο το παρουσιάζουμε και ήδη το παρακολουθεί με την πρόθεση αν χρειαστεί να ενημερώσει το ΥΠΑΙΘ ώστε να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων, ενώ για τα άλλα δύο ζητήματα δεν έδωσε ουσιαστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις.  

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών σωματείων τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ/ΚΑΜΙΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥ/ΑΔΙΟΡΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με νέα παράσταση διαμαρτυρίας και στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής αλλά και στο ΥΠΑΙΘ για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

σχετικά άρθρα

Παιδικό βιβλίο: Η αρχή του νήματος τού για όλη τη ζωή διαβάσματος
Παιδικό βιβλίο: Η αρχή του νήματος τού για όλη τη ζωή διαβάσματος
Στην παιδική ηλικία (και μάλιστα στην πρώιμη φάση της) πρέπει να δίνουμε τη «μητέρα των μαχών» για την πνευματική καλλιέργεια του παιδιού, για να...
Παιδικό βιβλίο: Η αρχή του νήματος τού για όλη τη ζωή διαβάσματος
Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο
Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο
119 θετικά δείγματα μεταξύ επιβατών και πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στην Μύκονο