Η Α.Σ.Ε για προβλήματα διαχείρισης οικονομικών στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Υπαίθρου

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Βλέπουμε ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας είναι ολομέτωπη. Από την κατάσταση μέσα στα σχολεία, όσο και τα οξυμένα προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται σωματεία που να προασπίζουν και να μάχονται για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέτοια σωματεία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και στη λογική αυτή δεν ανεχόμαστε κανένα φαινόμενο εκφυλισμού και αυθαιρεσίας.

Με αυτό το σκεπτικό στεκόμαστε στο ζήτημα που προέκυψε με τα οικονομικά του Συλλόγου Υπαίθρου. Ύστερα από πολλές πιέσεις συγκροτήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου η Εξελεγκτική Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει και να ελέγξει τα οικονομικά του Συλλόγου. Την Τρίτη 11/02/2020 κοινοποιήθηκε προς τα μέλη του Δ.Σ. το πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Από το πόρισμα αυτό προκύπτουν σοβαρά κενά κι ελλείψεις στοιχείων, γεννώνται πολλά ερωτηματικά, τα οποία παραμένουν αναπάντητα. Οι πλειοψηφούσες παρατάξεις του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ/ΔΗ.ΣΥ.), παρά τις επανειλημμένες πιέσεις που δέχονται, αρνούνται με διάφορες προφάσεις και αστείες δικαιολογίες να παραστούν στο Δ.Σ. του Συλλόγου και να καταθέσουν τα παραστατικά που λείπουν, προκειμένου να δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο φως.

Η ΑΣΕ απευθύνεται δημόσια στον κλάδο και ζητάει από το Σύλλογο Υπαίθρου να πάρει γρήγορα μέτρα που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, με το διορισμό ορκωτού λογιστή, που θα αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών, ώστε να έρθουν στο φως όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ώστε το σωματείο να μπορέσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κλάδου. Έχουν ευθύνη οι παρατάξεις του ΔΣ που ανέχονται αυτή την κατάσταση και πρέπει να απολογηθούν! Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. που «παίζουν κρυφτούλι» αρνούμενες να παρευρεθούν στο Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου να μη συνεδριάσει! Η κωλυσιεργία αυτών των δυνάμεων δείχνει όχι μόνο ότι δεν θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά και ότι επιδιώκουν να φτιάξουν ένα σωματείο μαϊντανό, που να μην αγωνίζεται για τα δικαιώματα των συναδέλφων. Αναπαράγουν καταστάσεις του συστήματος που ζούμε και στοχεύουν στον πλήρη εκφυλισμό του σωματείου. Είναι επικίνδυνο να μην καταδικάζονται τέτοιες πρακτικές! Ο εκφυλισμός των σωματείων αφήνει πόρτα για την καταστρατήγηση δικαιωμάτων, σπέρνει την απογοήτευση στον κλάδο. Τα σωματεία ανήκουν στους συναδέλφους, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Η ΑΣΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση. Να απαιτήσουν, να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φώς, να μην αρκούνται σε λόγια του αέρα και σε θεατρινισμούς. Η ΑΣΕ ΣΕΠΕ Υπαίθρου έκανε το χρέος της απέναντι στους συναδέλφους και θα συνεχίζει να το κάνει, συνεχίζοντας να απαιτεί την απόλυτη διαφάνεια με κάθε τρόπο και τη σωστή λειτουργία του σωματείου.

Ζητάμε:

• Να συγκληθεί άμεσα ΔΣ και να έρθουν όλα τα στοιχεία, όλα τα παραστατικά
  • Να συγκληθεί άμεσα ΓΣ για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι- μέλη του σωματείου
  • Να παρθεί απόφαση από το ΔΣ για το διορισμό ορκωτού λογιστή, για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.

Καμία ανοχή σε εκφυλιστικά φαινόμενα!

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3