ΟΛΜΕ: Αναξιοποίητο πάνω από 40% των κατασκηνώσεων του ΥΠΑΙΘ λόγω ολιγωρίας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας

Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Από τις αρχές Νοεμβρίου η Ομοσπονδία σάς έχει απευθύνει επιστολή σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης συγκρότησης και λειτουργίας του ΔΣ των κατασκηνώσεων στην τοποθεσία Ζούμπερι, Δήμου Μαραθώνα. Παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις μας δεν έχετε μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημά μας αυτό. Η ολιγωρία σας αυτή θα δυσχεράνει την λειτουργία των εγκαταστάσεων για την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση αυτή έχει κάνει απαγορευτική την υλοποίηση των προτάσεών μας οι οποίες θα έκαναν αποτελεσματικότερη και ανταποδοτικότερη για τους εκπαιδευτικούς τη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσει σε βάρος της δημοσίευσης των προκηρύξεων για προμήθειες και αναθέσεις των αναγκαίων έργων για τη συντήρηση και επισκευή των κατασκηνώσεων με τελικό αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός οικίσκων να παραμείνει μη λειτουργικός και αναξιοποίητος. Υπενθυμίζουμε ότι με τις διαδικασίες που ακολουθεί για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο παραμένει αναξιοποίητο ένα μεγάλο μέρος οικίσκων και δημόσιων χώρων (πάνω από το 40%).

Τονίζουμε ότι για τους εκπαιδευτικούς οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να ολοκληρώνονται πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους ώστε να μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά η συμμετοχή στις κατασκηνώσεις για τους εκπαιδευτικούς ακυρώνεται.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα τρία μεγάλα «αγκάθια» που κοστίζουν μονάδες στο μάθημα της Έκθεσης
Η καταγραφή των τριών βασικότερων παραπτώματων αναδεικνύει και τις βέλτιστες πρακτικές για την αποφυγή τους.
Πανελλαδικές 2026: Τα τρία μεγάλα «αγκάθια» που κοστίζουν μονάδες στο μάθημα της Έκθεσης