Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων στηρίζουν τα προσφυγόπουλα της Πεντέλης
Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήδη από το πρωί της Δευτέρας 3/2, είδαμε πρόσφυγες, οικογένειες και παιδιά που ξεσηκώθηκαν στη Μυτιλήνη να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με σκληρή καταστολή. Η διαμαρτυρία τους, παραπάνω από δίκαιη, ενάντια στον εγκλωβισμό τους, στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν στο νησί, στα σχέδια της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα/στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, τη μη χορήγηση ασύλου και τα συνθήματά τους, Ελευθερία!, η Μόρια είναι φυλακή και η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα.

Πίσω στα μέρη μας, στο παλιό ΑΤ Πεντέλης μεταφέρθηκαν τις τελευταίες βδομάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Παιδιά μόνα σε μια ξένη χώρα, τραγικά θύματα πολέμων ή οικονομικής καταστροφής που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές, που τα ορφάνεψε και διάλυσε τα σπίτια τους και τη χώρα τους. Παιδιά που κατάφεραν να ξεφύγουν –και για πόσο άραγε- από την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, και που χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων μας.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων, συνεχίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς αυτό το πιο ευάλωτο κομμάτι της προσφυγιάς επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή το «σπίτι» πλέον που φιλοξενούνται τα παιδιά, σε μια μικρή ένδειξη καλωσορίσματος και έμπρακτης στήριξης. Συνομιλήσαμε  με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και με τα ίδια τα παιδιά και δηλώσαμε την πρόθεσή μας να είμαστε παρόντες με την αλληλεγγύη μας και την επαγρύπνησή μας. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η παράλληλη με τις δράσεις της Πρωτοβουλίας δραστηριοποίηση των Συλλόγων Γονέων σχολείων της περιοχής με ανάλογο περιεχόμενο, που δίνει τη δυνατότητα σ΄ αυτά τα παιδιά να νιώσουν καλοδεχούμενα από την τοπική κοινωνία, κόντρα στις ρατσιστικές φωνές που δυστυχώς ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα. Οι κοινές μας προσπάθειες θα συνεχιστούν και θα πολλαπλασιαστούν.

Ο λαός μας που γνωρίζει από πόλεμο, μετανάστευση και προσφυγιά, μπορεί να καταλάβει την τραγική μοίρα των προσφύγων. Πρόσφυγας σημαίνει κατατρεγμένος. Χωρίς σπίτι και πατρίδα, δουλειά και δικαιώματα, δεν έχει πού να πάει και πού να σταθεί στο μέρος που τον ξέβρασε η ανάγκη, που τον εξαναγκάζει με τη βία να καταφύγει ο πόλεμος και η οικονομική καταστροφή.

Πρέπει μαζί με τους κατατρεγμένους και τους ξεριζωμένους να παλέψουμε ενάντια στο καθημερινό έγκλημα που ξένοι και ντόπιοι δυνάστες διαπράττουν ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στους κοινούς εχθρούς μας.
Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μαζί όλα τα δικαιώματα μας στη δουλειά, στην ελεύθερη μετακίνηση, στη στέγαση, στην παιδεία, στην περίθαλψη-υγεία. . Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Πολιτική και την Κοινωνία στο alfavita.gr


Η Αναγνωρισμένη Επιμόρφωση - Εξειδίκευση 420 ωρών από τον ΑΣΕΠ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Όλα τα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς ΕΔΩ: Σχολική Ψυχολογία, ΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική κ.α.
 

Νέες Προσλήψεις Καθηγητών στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας): ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

σχετικά άρθρα

Σάμος: Ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά, “προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”
Σάμος: Ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά, “προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”
Πατέρας του Άρη: ”Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαίρη για σένα.
Σάμος: Ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά, “προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”