Thumbnail
Άδειες αναπληρωτών λόγω της εποχικής γρίπης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Δ1α/Γ. Π. οικ. 4133/23-1-2020 με θέμα «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» και σε συνδυασμό με το ισχύον εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση που να δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς αυτούς (ιδιαίτερα όταν το ίδιο το Υπουργείο  ζητά από τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στο σπίτι σε περίπτωση ασθένειας) , να λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές, όπως ισχύει και στους μόνιμους, κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας λόγω της εποχικής γρίπης.

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα, εργάζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και ζητούμε να αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλα τα επίπεδα.

Για άλλη μια φορά σας καταθέτουμε το αίτημα του κλάδου για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.      

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια Σχολεία: Την Παρασκευή η κλήρωση - Πότε τα τεστ
Στο τέλος της εβδομάδας ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή μαθητών Πρότυπα, Πειραματικά, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια Σχολεία: Την Παρασκευή η κλήρωση - Πότε τα τεστ
Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας