Τα προβλήματα στη λειτουργία της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη συγκρότηση προεδρείου από τις κυβερνητικές παρατάξεις θα ενταθούν
Ενημερωτικό συνεδρίασης από την Αγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση ζητήσαμε την έκτακτη και επείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 16/1 λόγω της επικείμενης ψήφισης του Νομοσχεδίου που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια Πανεπιστήμια. Το προεδρείο δεν ανταποκρίθηκε και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/1.

Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν :

Εκλογή ταμία :  Επαναλάβαμε τα προβλήματα τα οποία θέσαμε κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σχετικά με τις μεθοδεύσεις νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας από τη ΔΑΚΕ και τον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΛΜΕ από την παράταξη της  ΔΑΚΕ (ψηφίσαντες που ανήκουν σε άλλη ΕΛΜΕ, αποσπασμένοι που ψήφισαν χωρίς βεβαίωση ότι πληρώνουν συνδρομή στην ΕΛΜΕ από την οποία προέρχονται, κ.ά.) και έχουν σχέση με την καταβολή συνδρομών και ζητήσαμε να παρουσιαστεί αναλυτικά οικονομικός απολογισμός (οι ψηφίσαντες πληρώνουν συνδρομή μέσω μισθοδοσίας, με καταστάσεις στα σχολεία και μπλοκ αποδείξεων), όπως γινόταν στην ΕΛΜΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επισημάναμε τις αυθαιρεσίες που προηγήθηκαν την προηγούμενη χρονιά (και για τις οποίες ψηφίσαμε λευκό στον οικονομικό απολογισμό). Τόσο οι κυβερνητικές παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο (ΔΑΚΕ –ΣΥΝΕΚ), όσο και η παράταξη του ΠΑΜΕ αγνόησαν την πρότασή που καταθέσαμε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει μετά την κατάθεση οικονομικού απολογισμού από τον προηγούμενο ταμία (ΔΑΚΕ)  και προχώρησαν στην εκλογική ταμία. Ταμίας ορίστηκε μέλος της ΔΑΚΕ  (υπέρ 3 ψήφοι, λευκά 4).

Κινητοποίηση 21/1:Καταθέσαμε αφίσα και ανακοίνωση η οποία εγκρίθηκε από την πλειοψηφία με προσθήκες από το ΠΑΜΕ και την Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών). Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την οργάνωση του αγώνα προτείναμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση των συλλογικοτήτων των αναπληρωτών για νέα κινητοποίηση στις 31/1 με απεργιακή μορφή από κοινού με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Π.Ε., και τους φοιτητικούς συλλόγους. Ακόμη Προτείναμε να συμμετέχει η ΕΛΜΕ στη συνάντηση συντονισμού την Τετάρτη 22/1 με τις άλλες ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία του Δ.Σ. (Παρεμβάσεις – ΠΑΜΕ – Αντεπίθεση). Σε όλα αυτά ψήφισαν αρνητικά ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ υποστηρίζοντας ότι αρκούν οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ.

Σύσκεψη με τους αναπληρωτές:  Προτείναμε συνάντηση – σύσκεψη των ΕΛΜΕ με τους αναπληρωτές σχετικά με τα ιδιαίτερα προβλήματα (διορισμοί, άδειες, κ.ά.) Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, αλλά και το ΠΑΜΕ και δεν εγκρίθηκε.

Γενική Συνέλευση : Προτείναμε και εγκρίθηκε να γίνει Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 6/2.

Λειτουργία της ΕΛΜΕ :  Προτείναμε οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να γίνονται κάθε Τρίτη, αντί κάθε 15νθήμερο και δεν έγινε αποδεκτό. Τονίσαμε ότι στην Ημερήσια Διάταξη πρέπει να υπάρχουν όλα τα θέματα που προτείνονται από τα μέλη του Δ.Σ., από άλλες ΕΛΜΕ και συναδέλφους και ότι πρέπει να αποστέλλονται στα σχολεία κείμενα και αποφάσεις που συγκεντρώνουν πλειοψηφία. Αναφερθήκαμε σε κείμενα που ήδη εδώ και δέκα μέρες έχουμε καταθέσει, έχουν εγκριθεί από την πλειοψηφία και στάλθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις σήμερα. Οι αποφάσεις αυτές ήταν 1). Συμπαράσταση στην απεργία εργαζομένων του ΟΤΕ. 2). Καταγγελία φασιστικής στοχοποίησης σε συνάδελφο. 3). Ενημερωτικό από επίσκεψη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Βαγιοχώρι.  Επισημαίνουμε ότι η αρνητική αυτή στάση του προεδρείου έρχεται να επιβεβαιώσει θετικά την πρόταση που καταθέσαμε σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. στη βάση αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου, η οποία δεν στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι στο προεδρείο της ΕΛΜΕ με την απαράδεκτη αυτή πρακτική τους όχι μόνο δεν  υλοποιούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, αλλά και  περιφρονούν τις ίδιες τις διαδικασίες του Δ.Σ. για τις οποίες τοποθετήθηκαν για να τις τηρούν!

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό :  Αποφασίστηκε εκδήλωση για το ασφαλιστικό στις 29/1 με ομιλητές από τις παρατάξεις. Διαφωνήσαμε με την ημερομηνία, θεωρώντας ότι πρέπει να γίνει αργότερα για να προετοιμαστεί καλύτερα. Διαφωνήσαμε οι ομιλητές να είναι από τις παρατάξεις γιατί οι εκδηλώσεις έχουν άλλο χαρακτήρα από τις  Γ.Σ. και προτείναμε στους ομιλητές να συμπεριληφθεί και ο πρόεδρος του σωματείου των συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από τη ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, αλλά και το ΠΑΜΕ.

Εισφορές στην ΕΔΟΘ: Προτείναμε και έγινε αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις, πλην ΔΑΚΕ, να μην πληρωθεί η συνδρομή προς την ΕΔΟΘ πριν δοθούν εξηγήσεις για τη στάση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΕΔΟΘ η οποία, παρά τις αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, μεταξύ αυτών και της δικής μας ΕΛΜΕ,  αποφάσισε να πληρώσουν τα σωματεία το χρέος – «σκάνδαλο» των 120.000 Ευρώ προς τον ΟΑΣΘ, ενώ ανακάλυψαν και χρέος προς την εφορία 50.000 Ευρώ. Ενημερώνουμε ότι οι δυνάμεις ΔΑΚΕ και ΠΕΚ στην ΕΔΟΘ για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους στα οικονομικά σκάνδαλα την Τρίτη 21/1 αποχώρησαν μαζικά από το Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ και διέλυσαν τη συνεδρίαση. (έχει εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση).

Οργάνωση αιμοδοσίας: Για τη στήριξη των προγραμματισμένων αιμοδοσιών των ΕΛΜΕ, στις  25/2 στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης και στις 4/3 στο 1 ΓΕΛ Συκεών, αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας (έντυπης και ηλεκτρονικής) και ανακοίνωσης που θα αποσταλούν στα σχολεία και θα αναρτηθούν σε κάθε σχολείο.

Κάρτες ΟΛΜΕ: Θέσαμε το θέμα, καθώς εκατοντάδες συνάδελφοι δεν πήραν κάρτες, παρόλο που στάλθηκαν από την ΟΛΜΕ. Δεν συμφωνούμε και το καταθέσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση που αφορούσε τη συγκρότηση του Δ.Σ., με την απαξιωτική απάντηση της ΔΑΚΕ (αυτή είχε τις κάρτες πριν τις εκλογές), ότι συνάδελφοι παίρνανε περισσότερες από μία την ημέρα των εκλογών για αυτό δε φτάσανε για όλους.

Ενίσχυση συναδέλφου αναπληρωτή:  εγκρίθηκε οικονομική στήριξη συναδέλφου αναπληρωτή λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας συζύγου.

Ενίσχυση Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών: Δεν πάρθηκε απόφαση.

Τα θέματα για την Αργία των τριών Ιεραρχών, Για την αδικία σε βάρος συναδέλφων ειδικότητας ΠΕ78, Πόλεμος/δηλώσεις Δένδια για Λιβύη, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κ.ά. δεν συζητήθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Πολιτική και την Κοινωνία στο alfavita.gr


Η Αναγνωρισμένη Επιμόρφωση - Εξειδίκευση 420 ωρών από τον ΑΣΕΠ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Όλα τα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς ΕΔΩ: Σχολική Ψυχολογία, ΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική κ.α.
 

Νέες Προσλήψεις Καθηγητών στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας): ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή...
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Τουρκία σεισμός: 24 νεκροί και 894 τραυματίες από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ
Τουρκία σεισμός: 24 νεκροί και 894 τραυματίες από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ
Τουρκία: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 804 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται
Τουρκία σεισμός: 24 νεκροί και 894 τραυματίες από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ