Νέα κινητοποίηση στις 23 του Γενάρη ενάντια εξίσωση Κολεγίων με ΑΕΙ και τριετή αποκλεισμό αναπληρωτών
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σωκράτη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και στην μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που βαθαίνει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργιά των ΑΕΙ, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους, εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση «υποδέχτηκε» την κινητοποίηση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρατάσσοντας τα ΜΑΤ απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που ζητούσαν το αυτονόητο, να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης!

Καταγγέλλουμε την άθλια τακτική της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού Ν. Κεραμέως. Για μια ακόμα φορά απαξίωσε με τη στάση της τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή για δύο ώρες και πλέον!! Αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνδικάτων κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίηση. Είναι συνειδητή επιλογή και πάγια τακτική της Υπουργού Παιδείας από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της το «γύρισμα της πλάτης» στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους! Η πρόσκληση για συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ μετά την συγκέντρωση και αφού περίμενε να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό!

Να σταματήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την κοροϊδία!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας προετοιμάζουμε την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/1, το μεσημέρι.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος).

Το σωματείο μας, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τον πρωινό κύκλο, 8.00 – 11.00, για όσους συναδέλφους τη χρειάζονται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο