«Αποκατάσταση αδικιών της Διοίκησης…»
Από την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Φορά (ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ)

       Αγαπητοί συνάδελφοι,

από το 2015 που πήραμε την απόφαση της δημιουργίας του συνδυασμού ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ στόχος μας ήταν και είναι η ενημέρωση των συναδέλφων, έτσι ώστε να αποκαθίσταται το αίσθημα της δικαιοσύνης ανάμεσά μας. Θεωρούμε ότι με τις παρεμβάσεις μας βοηθάμε τη Διοίκηση, ώστε αν κάτι έχει γίνει από αβλεψία να διορθωθεί, αλλά και αν κάτι γίνεται για άλλους λόγους και αδικούνται κάποιοι να μην επαναληφθεί.

Προφανώς είναι επιβεβλημένο από τις  αρχές της χρονιάς να έχει γίνει σωστή κατανομή των συναδέλφων στα σχολεία, ώστε να είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία τους, προς το συμφέρον των μαθητών.

Επίσης, είναι επιβεβλημένη η επαναφορά του ωραρίου των καθηγητών και των υπευθύνων εργαστηρίων στο προηγούμενο καθεστώς.

Διαβάζοντας πρόσφατη απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Στ ρεάς Ελλάδας (Φ.Αποφ./227/17.01.2020) διατυπώνουμε τις εξής απορίες:

1) Ισχύει το άρθρο 33 του Ν.4386/2016 που ορίζει ρητά ότι: «Από 1η Οκτωβρίου και έως το τέλος του διδακτικού έτους οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες ανατίθενται αποκλειστικά για κάλυψη των διδακτικών κενών»; Αν όχι, από ποια διάταξη νόμου καταργήθηκε; Αν ναι γιατί ούτε αναφέρεται στην προαναφερόμενη απόφαση αλλά ούτε εφαρμόζεται;

2) Γιατί δίνονται σε κάποια σχολεία ώρες ως Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) και σε άλλα ώρες ως Γραμματειακή Υποστήριξη;

Αλήθεια υπάρχει Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και με ποιό Φ.Ε.Κ. λειτουργεί και σε ποιες σχολικές μονάδες; Θα πραγματοποιηθεί μετά το κανονικό ωράριο το απόγευμα; Προφανώς είμαστε σύμφωνοι η υλοποίηση της ΠΔΣ στα Λύκεια, ώστε τα φροντιστήρια ή τα ιδιαίτερα να μην αποτελούν μονόδρομο για τους μαθητές…

3) Πώς είναι δυνατόν να δίνονται ώρες γραμματειακής υποστήριξης πάνω από 1 ώρα εβδομαδιαίως, όταν υπάρχουν σχολεία που σε συγκεκριμένες ειδικότητες οι μαθητές  δε διδάσκονται το αντίστοιχο μάθημα και το οποίο μάλιστα είναι και πανελλαδικά εξεταζόμενο; Θεωρούμε ότι για ένα διάστημα μέχρι την πρόσληψη αντίστοιχων ειδικοτήτων οι συνάδελφοι έπρεπε να είχαν διατεθεί για συμπλήρωση του ωραρίου τους προς όφελος των μαθητών, όπως μάλιστα έγινε με άλλους συναδέλφους.

4) Έστω και τώρα θεωρούμε ότι είναι άδικο κάποιοι συνάδελφοι να μην διδάσκουν και κάποιοι να εξαντλούν το υποχρεωτικό τους ωράριο και μάλιστα σε πολλά σχολεία. Θεωρούμε όμως απολύτως δίκαιο  να διατεθούν οι συνάδελφοι με πλήθος ωρών γραμματειακής υποστήριξης σε όμορα σχολεία, έτσι ώστε να μειωθεί το ωράριο άλλων συναδέλφων, αποκαθιστώντας το αίσθημα αδικίας.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ

https://anafora2015.blogspot.com/

https://www.facebook.com/anafora2015

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας