Επανασύσταση τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ζητούν φοιτητές και απόφοιτοι
Ξεκίνησαν και συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την επανασύσταση του τμήματος τους και  αναζητούν  την  στήριξη  της ελληνικής κοινωνίας διαδικτυακά.

Με τον πρόσφατο νόμο 4610/2019 (άρθρο 36, παρ. 2 περ. α – ΦΕΚ 70.Α’-7/5/2019) το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, ιδρύοντας, αντ’ αυτού, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο καταργήθηκε το Τμήμα ΔΠΠΝΤ, αν υπήρξε, δε δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, όπως επίσης ούτε και αιτιολόγηση για την ίδρυση του νέου τμήματος.

Με τον ίδιο νόμο 4610/2109 ιδρύθηκε στον Βόλο, το Τμήμα “Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών” με προφανώς παρεμφερές αντικείμενο με το τμήμα ΔΠΠΝΤ! Επομένως, πιθανές αιτιάσεις ότι δεν είναι απαραίτητο ένα Τμήμα Πολιτισμού που συνδυάζει και τις Νέες Τεχνολογίες ακυρώνονται από τον ίδιο τον νόμο.

  • Άραγε, τι σκοπιμότητες υπήρξαν και με βάση ποια ακαδημαϊκά κριτήρια καταργήθηκε το ΔΠΠΝΤ για να ιδρυθεί παρόμοιο τμήμα από μηδενική βάση, χωρίς διδακτικό προσωπικό, πρόγραμμα σπουδών, υλικοτεχνικές υποδομές, κτήρια όταν αυτά στο ΔΠΠΝΤ υπήρχαν ήδη; Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια και με τιτάνιες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των διδασκόντων, το ΔΠΠΝΤ παρουσίαζε συνεχή βελτίωση με καίριες παρεμβάσεις σε υλικοτεχνικές υποδομές(εργαστήρια-ΕΣΠΑ), εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών και ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών.
  • Επιστέγασμα των προσπαθειών υπήρξε και η πρόσφατη πιστοποίηση του τμήματος από την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, Αρ.Πρωτ.:8335/21-01-2019) με ισχύ έως το 2023.
  • Τι αντικείμενα θα αναλάβουν οι καθηγητές νέων τεχνολογιών σε τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας; Σύμφωνα με τον νόμο διατηρούν τις θέσεις τους αλλά, τι αντικείμενα θα διδάσκουν σε ένα τέτοιο «παραδοσιακό» τμήμα;
    Όταν από τα 17 μέλη ΔΕΠ, τα 6 είναι μηχανικοί Η/Υ, τι διδακτικό αντικείμενο θα αναλάβουν; Ομοίως, το ερώτημα ισχύει και για άλλα μέλη ΔΕΠ με διδακτικά αντικείμενα, για παράδειγμα, την Πολιτιστική Διαχείριση και τα Οικονομικά. Και αν τελικά διδάσκουν τα αντικείμενά τους, τότε τι νόημα εξυπηρετεί η κατάργηση του τμήματος; Αν πάλι (το
    πιθανότερο) δεν υπάρχει συναφές αντικείμενο με αυτά στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τότε πώς και πότε θα στελεχωθεί το νέο τμήμα;
  • Υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους απόφοιτους του τμήματος Δ.Π.Π.Ν.Τ., καθώς και προκηρύξεις διαφόρων φορέων για απόφοιτους Πολιτιστικής
    Διαχείρισης και Πολιτιστικής Πληροφορικής και Τεχνολογίας.

1155 οικογένειες από όλη την Ελλάδα.. αυτός είναι ο συνολικός αριθμός αποφοίτων και  ενεργών φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων  Τεχνολογιών  (Δ.Π.Π.Ν.Τ.)  στο Αγρίνιο, το οποίο καταργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μέσα σε μια νύχτα, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Ξεκινήσαμε την συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την επανασύσταση του τμήματος μας, και αναζητούμε την  στήριξη  της ελληνικής κοινωνίας διαδικτυακά.

Για να υπογράψετε το ψήφισμα μπείτε ΕΔΩ.

Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση Επανασύσταση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το επόμενο διάστημα και να διερευνηθεί ενδελεχώς η δυνατότητα μελλοντικής συνύπαρξης και συνέργειας των δύο τμημάτων -Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών και Ιστορίας-Αρχαιολογίας- που θα δώσει δυναμική ώθηση στην περιοχή, θα δημιουργήσει έναν ισχυρό πολιτιστικό πόλο και θα ισχυροποιήσει τη θέση της πόλης στον ακαδημαϊκό χάρτη απαλλάσσοντας την, σε μεγάλο βαθμό, από τις συνεχείς παλινωδίες των τελευταίων δεκαετιών.

Καλούμε επίσης, όλους τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Παιδείας, την ελληνική κυβέρνηση  και την Βουλή των Ελλήνων, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της
κανονικότητας, της κοινής λογικής και του αισθήματος δικαίου,  ώστε να αρθεί αυτή η άδικη απόφαση κατάργησης ενός πανεπιστημιακού τμήματος με15χρονη λειτουργία.

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki agogi
Ειδική Αγωγή: Τελευταία μέρα για ενστάσεις στην 3ΕΑ/2025 – Οδηγίες και προθεσμίες
Έως σήμερα 25/8 οι ενστάσεις για την 3ΕΑ/2025 – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την 4ΕΑ/2025 στην Ειδική Αγωγή με σημαντικές προθεσμίες και οδηγίες υποβολής
Ειδική Αγωγή: Τελευταία μέρα για ενστάσεις στην 3ΕΑ/2025 – Οδηγίες και προθεσμίες
diatrofi
Γερνάμε από τα... 25: Οι διατροφικές μας επιλογές καθορίζουν το βιολογικό μας ρολόι
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η κακή διατροφή επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων ακόμη και στη νεαρή ηλικία – Ο ρόλος των fast food, αλλαντικών και...
Γερνάμε από τα... 25: Οι διατροφικές μας επιλογές καθορίζουν το βιολογικό μας ρολόι
Γυναικοκτονία στον Βόλο
Βόλος: Σοκαριστικές αποκαλύψεις - «Τη βίαζε για να μην τον χωρίσει»
Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον συστηματικό εφιάλτη που ζούσε η 36χρονη πριν δολοφονηθεί – Τη χτυπούσε μπροστά στα παιδιά τους, ενώ είχε ιστορικό...
Βόλος: Σοκαριστικές αποκαλύψεις - «Τη βίαζε για να μην τον χωρίσει»