Thumbnail
Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» έχει πάρει θέση για τα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των απαράδεκτων ρυθμίσεων που προβλέπονται στο Ν. 4589/19. Συνέπεια αυτών αποτελεί να αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τον τριετή αποκλεισμό από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά από την τεχνική δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ με την οποία καταστρατηγείται η αρχή της ισονομίας. Ο λόγος για τις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν λόγω του ότι δεν κατέβαλαν το παράβολο, εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών και της βεβαιότητας ότι η πληρωμή είχε δρομολογηθεί μέσω τραπέζης αφού έχοντας συμπληρώσει το ΙΒΑΝ πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και αριθμό πρωτοκόλλου δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής.

Θετική έκβαση θα προκύψει μόνο αν υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος ώστε να μπορέσει το Α.Σ.Ε.Π. να κινηθεί με βάση το νέο νομικό πλαίσιο (επισυνάπτεται σχετική πρόταση από τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε.).

Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση από τη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ:

1] Σύμφωνα με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Α.Σ.Ε.Π. μπορεί να λάβει υπόψη του δικαιολογητικά τα οποία δεν θεωρούνται νέα, αλλά αποτελούν συμπλήρωση των ήδη υφιστάμενων δικαιολογητικών και η ύπαρξή τους συνέχεται με τα ήδη υποβληθέντα.  Με βάση την κατεύθυνση αυτή της νομολογίας, δύναται να ξεπεραστεί το θέμα της μη εμπρόθεσμης πληρωμής του παραβόλου, εφόσον αυτό εξοφληθεί και το Α.Σ.Ε.Π. υιοθετήσει την εν λόγω ερμηνεία.

2] Με βάση τα ανωτέρω, εφόσον γίνουν δεκτά από το Α.Σ.Ε.Π., επιβάλλεται η υποβολή ενστάσεως, σχέδιο του οποίου και ετοιμάζω για λογαριασμό της Δ.Ο.Ε., αφού πρώτα γίνει η πληρωμή του ήδη υφιστάμενου παραβόλου, που είχε συνυποβληθεί με την υποψηφιότητα.

3] Λοιπά θέματα, που σχετίζονται με υποψηφίους, που ομοίως αποκλείστηκαν ή απώλεσαν αριθμό μορίων, αντιμετωπίζονται ομοίως στο σχέδιο ενστάσεως, που καταρτίζω και παρακαλώ να τεθούν υπόψη μου, για να συμπεριληφθούν στο κείμενο.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» καλεί τους βουλευτές του Λασιθίου να στηρίξουν τη νομοθετική ρύθμιση  από τα  αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας  ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να δοθεί η  ευκαιρία στους συναδέλφους να υπαχθούν στους πίνακες αναπληρωτών

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                    Σαντιμπαντάκη Ελένη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilikiomeni.jpg
Κακοποίηση ηλικιωμένης στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε γηροκόμος– «Μεταμορφωμένος διάολος»
Η γηροκόμος αρνείται πως κακοποιούσε την ηλικιωμένη ωστόσο τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη δράση της
Κακοποίηση ηλικιωμένης στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε γηροκόμος– «Μεταμορφωμένος διάολος»
Πανελλαδικές εξετάσεις
Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Υπ. Παιδείας: «Κατάφωρη εκπαιδευτική αδικία!»
«Δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση από το υπουργείο Παιδείας»: Σε απόγνωση υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2025 για το ερώτημα Α1 της Βιολογίας
Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Υπ. Παιδείας: «Κατάφωρη εκπαιδευτική αδικία!»
θεσσσσ
Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία ενάντια στους κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας
Εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές στον δρόμο: Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας
Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία ενάντια στους κόφτες στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας