ΣΕΠΕ Αιγάλεω: Καταγγελία στην ηγεσία του υπουργείου για τη συνάντηση αναφορικά με την εφαρμογή της Προσχολικής Αγωγής
Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ  για τη συνάντηση – σύσκεψη  για το ζήτημα της εφαρμογής της Προσχολικής Αγωγής/Εκπαίδευσης – Δεν είναι άμοιρο ευθυνών και το Προεδρείο της ΔΟΕ για την υποχωρητικότητά του έναντι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσκάλεσε το ΔΣ της ΔΟΕ όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ την Τρίτη  29 – 10 – 2019 στις 14:00 σε συνάντηση – σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘ για το ζήτημα της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης. Είναι δεδομένο ότι στις συναντήσεις παίρνει μέρος όλο το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Όμως η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και συγκεκριμένα η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη ζήτησε. σε μια δεύτερη επίδειξη αντιδημοκρατικής πρωτοτυπίας (μετά από εκείνη του καλοκαιριού) να συναντηθεί ΜΟΝΟ με το προεδρείο της ΔΟΕ, δηλ. Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ) και απέκλεισε με το «έτσι θέλω»  αντιδημοκρατικά και αναιτιολόγητα τα υπόλοιπα μέλη και  τις 3  από τις 6 παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε.

Η συνάντηση – σύσκεψη τελικά έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. (Σίμος Δανιηλίδης – Δήμαρχος Συκεών/ Θεσ/νίκης), εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσώπων της ΚΤΥΠ Α.Ε., του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, Γεν. Γρ. Σ. Γκίκα και υπηρεσιακοί παράγοντες).

Σαν σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε  Αιγάλεω καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και την ταχτική του να διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές ενέργειες και να προσπαθεί να αποκλείσει μεγάλα κομμάτια εργαζομένων. Καταγγέλλουμε  το ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικό ήθος και προσπάθεια απαξίωσης των εργαζόμενων και των σωματείων τους.

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μεθοδεύσεις υποβαθμίζουν τη λειτουργία των συνδικάτων, για οποιοδήποτε θέμα και για οποιοδήποτε λόγο γίνονται.

Καταγγέλλουμε με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο όσους από το  προεδρείο της ΔΟΕ  αποδέχτηκαν τους όρους του ΥΠΑΙΘ  και πήραν μέρος στην συνάντηση -  σύσκεψη  χωρίς να εξασφαλίσουν και επιβάλλουν έστω την διαπαραταξιακή εκπροσώπηση του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε.  Με την ενέργεια τους αυτή παρά τις κούφιες εκκλήσεις για ενότητα διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε πλειοψηφίες και μειοψηφίες και  συναινούν στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ παίρνοντας μέρος σε συσκέψεις ερήμην του συνόλου των εκπροσώπων των εργαζόμενων συντασσόμενοι και με τις απαιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για αποχώρηση των εκπροσώπων των υπόλοιπων παρατάξεων από την σύσκεψη – συνάντηση αυτή (των παρατάξεων που με απαίτηση της κας υφυπουργού Παιδείας αποκλείστηκαν από την εν λόγω συνάντηση – σύσκεψη).

Οι παρατάξεις που αποκλείστηκαν ήταν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΑΜΕ και ΕΡΑ. Οι αντιπρόσωποι των τριών παρατάξεων πήγαν στο ΥΠΑΙΘ για να πάρουν μέρος  στη σύσκεψη απ΄ όπου η κ. Ζαχαράκη τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Οι αντιπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και παρέμειναν μέχρι το τέλος ενώ οι αντιπρόσωποι των ΠΑΜΕ και ΕΡΑ αποχώρησαν.

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους
Διευρυμένο, Ενισχυμένο και Απλουστευμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης 5.000 Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης του Ιδιωτικού...
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους