Κατά 19.000 λιγότεροι οι καθηγητές την τελευταία δεκαετία- Μονιμοποίηση αναπληρωτών ζητάει η ΟΛΜΕ
"Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα για τον άμεσο διορισμό των συναδέλφων αναπληρωτών ως μόνιμων. Επί σειρά ετών προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους συνήθως σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές με πενιχρούς μισθούς μακράν των εστιών και οικογενειών τους."

Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών απο το 2020 ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ.Τσούχλος μιλώντας χθες στη Βουλή.

Οπως τόνισε ο κ.Τσούχλος,η ΟΛΜΕ θεωρεί ως απόλυτα αναγκαίες νεες πιστώσεις για  απασχόληση εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά, των οποίων ο αριθμός παραμένει σημαντικός. Η λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, οι οποίοι είναι απαραίτητο να εκκινήσουν το 2020. Κατά τη μνημονιακή δεκαετία έχουμε έλλειμμα 19.000 καθηγητριών- καθηγητών. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα για τον άμεσο διορισμό των συναδέλφων αναπληρωτών ως μόνιμων. Επί σειρά ετών προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους συνήθως σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές με πενιχρούς μισθούς μακράν των εστιών και οικογενειών τους.

Παράλληλα καθίστανται επιτακτικοί οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή εντός του 2019. Η Ο.Λ.Μ.Ε. μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και παραμερίζοντας κάθε συντεχνιακό συμφέρον ζητά τη δίκαιη κατανομή των θέσεων, η οποία θα βασίζεται στο ποσοστό των προσλήψεων του προηγούμενου σχολικού έτους. Επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι και η εφετινή ποσοστιαία αναλογία στη Β/ Εκπαίδευση δικαιώνει πλήρως την έντιμη πρόταση της Ομοσπονδίας μας.

Σχολιάζοντας τις νέες διατάξεις για την εκπαίδευση που έφερε το υπουργείο Παιδείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε επίσης στις επικείμενες αλλαγές στον «Συνδικαλιστικό νόμο» τονίζοντας την πλήρη αντίθεσή των εκπαιδευτικών, που συμπαρατάσσονται  με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ.

"Όπως είχαμε εκφράσει την πλήρη διαφωνία μας για το νόμο που είχε ψηφισθεί επί υπουργίας της κας Αχτσιόγλου, έτσι τώρα είμαστε αντίθετοι με τον προτεινόμενο από την Κυβέρνηση νόμο. Για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επικοινωνία και έχουμε ενημερώσει τις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, από τις οποίες αναμένουμε στήριξη και συμπαράσταση", είπε.

Ακόμα ο κ.Τσούχλος τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί "είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, καθώς το Σύνταγμα επιτάσσει τη Δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση και η επιβολή τους αντιβαίνει στην συνταγματική επιταγή, αλλά επιπλέον και επειδή η κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων πριμοδοτεί σημαντικά τους διορισμούς στο Δημόσιο.

"Στο χώρο της Εκπαίδευσης μετά την ψήφιση του «προσοντολογίου» από την προηγούμενη κυβέρνηση, με το οποίο είμαστε ριζικά αντίθετοι και ζητούμε την μη εφαρμογή του, οι μεταπτυχιακές σπουδές θα διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο, ακόμη και στις προσλήψεις αναπληρωτών συμβασιούχων συναδέλφων. Παράλληλα είναι αδιανόητο σημαντικός αριθμός πτυχιούχων να μην έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα προγράμματα αυτά εξαιτίας οικονομικής δυσκολίας. Είναι γνωστό ότι υπάρχει παντελής έλλειψη επιμορφώσεως στον κλάδο μας. Ένα από τα αποτελέσματα της μνημονιακής λαίλαπας είναι η πλήρης εξαφάνιση των εκπαιδευτικών αδειών. Πολλές και πολλοί συνάδελφοί μας παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα και αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά γι’ αυτά. Την όλη αυτή κατάσταση θεωρούμε ως απαράδεκτη. Θέση της Ομοσπονδίας μας είναι η παροχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αυτών των προγραμμάτων χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για όσες και όσους συμμετέχουν σ’ αυτά".

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Οργανικά κενά 2021: Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

Πρεμιέρα για τα σχολεία - Μόνο με αρνητικό self test η είσοδος στην τάξη

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ