Thumbnail
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας τόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών και φοιτητών, στις 10/9 έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας τόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών και φοιτητών, στις 10/9 έξω από το Υπουργείο, όσο και κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που ακολούθησε του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ οδηγήθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μέσα στο χώρο του Υπουργείου,  στο οποίο συνέβησαν πρωτοφανή περιστατικά. Απαιτήθηκε να καταγραφούν τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ στην είσοδο, ανά τετράδες οδηγούνταν στο ασανσέρ συνοδεία οπλοφόρου αστυνομικού και μετέπειτα οδηγούνταν στο χώρο συνάντησης. 

Κατά την έναρξη της συνάντησης με τη ΓΓ του Υπουργείου κα Γκίκα, παρουσιάστηκε αστυνομικός μέσα στην αίθουσα ο οποίος προφασίζονταν ότι ήταν υπάλληλος του υπουργείου. Καταγγείλαμε αμέσως τα γεγονότα στη γ.γ. του υπουργείου, απαιτήσαμε να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί τόσο έξω από την αίθουσα όσο και μέσα σε αυτήν και να παραμείνουμε στο χώρο μόνο το ΔΣ της ΟΛΜΕ και η ίδια, πράγμα που υλοποιήθηκε. 

Το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτική ηγεσία μην έχοντας να δώσει καμιά ουσιαστική απάντηση απέναντι στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών παρουσίασε αυταρχισμό και καταστολή.

Καταδικάσαμε τα γεγονότα και αναδείξαμε την ευθύνη της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου για τις πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις. Η απάντηση του υπουργείου στερούνταν σοβαρότητας, αφού ανέφεραν ως δικαιολογία ότι για αυτά τα περιστατικά ευθύνεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι το υπουργείο Παιδείας, λες και η συνέβησαν σε άλλο χώρο! 
Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένα. Συνέβησαν λίγες μόνο μέρες μετά από την προσπάθεια σύλληψης της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέντζιου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της στο Αττικό Νοσοκομείο από ειδικούς φρουρούς που οπλοφορούσαν, όταν κατήγγειλε την είσοδό τους στην Ψυχιατρική Κλινική και είναι λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το συνδικαλιστικό νόμο. 

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Έχουμε αποδείξει με τη στάση μας ότι δε λυγίζουμε ούτε με επιστρατεύσεις, ούτε από τη βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων όπως από  την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο έξω από το Υπουργείο όσο και έξω από τη Βουλή, που συνοδεύτηκαν από τον τραυματισμό συναδέλφων κατά τις περσινές κινητοποιήσεις.  Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στα σωματεία και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των σωματείων.

ΥΓ: Όταν το συνδικαλιστικό κίνημα αποφασίζει να διαδηλώσει μαζικά ΜΕΣΑ στο υπουργείο έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει ανεξάρτητα από τα μέτρα καταστολής που παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Αθήνα, 11/09/2019
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νομπελ χημειας
Νόμπελ Χημείας 2025: Τρεις επιστήμονες τιμώνται για τα μεταλλικά-οργανικά πλέγματα
Οι Susumu Kitagawa, Richard Robson και Omar Yaghi βραβεύονται για την ανάπτυξη των MOFs, υλικών με εφαρμογές στην περιβαλλοντική προστασία, την...
Νόμπελ Χημείας 2025: Τρεις επιστήμονες τιμώνται για τα μεταλλικά-οργανικά πλέγματα
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Υπουργείο Παιδείας: Νέος οδηγός Ενταξιακής Εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία
Δείτε ολόκληρο τον Οδηγό Ενταξιακής Εκπαίδευσης που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία - Όσα πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί
Υπουργείο Παιδείας: Νέος οδηγός Ενταξιακής Εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία