Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των σωματείων!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους αγώνες!

Το φόβο μας έχουν..

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. , με ένα καταιγισμό νομοθετικών ρυθμίσεων και εξαγγελιών ενάντια στους εργαζομένους και την κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζει  και κλιμακώνει την επίθεση, από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για να  προχωρήσει  την κοινωνική βαρβαρότητα ,προωθεί την  περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης με την καταστολή και τον αυταρχισμό, την «πάταξη» του δικαιώματος της νεολαίας και του λαού να αμφισβητεί και να παλεύει ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Φοβούνται τη συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων στα σωματεία και τη δύναμη των συλλογικών αγώνων και απεργιών. Γι΄αυτό και «παίρνουν τα μέτρα» τους ενάντια  στον εχθρό-λαό. Μετά την  κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το χτύπημα στις καταλήψεις προσφύγων, την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο-σκούπα!! για τα εργασιακά.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση της, η κυβέρνηση της  ΝΔ προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις,  δίνει τη νομική κάλυψη για την υπερωρία στη μερική απασχόληση και ξαναβάζει στο στόχαστρο τα σωματεία με απεργιοκτόνες ρυθμίσεις.

Επεκτείνει τους αντεργατικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, προωθώντας αλλαγές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται η δημιουργία συνδικαλιστικού μητρώου σωματείων και μελών, δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων!

Η ίδια η κυβέρνηση, που αποφασίζει και νομοθετεί ,ενώ αποτελεί το 40% του 60% του εκλογικού σώματος, που ψήφισε νόμο δίνοντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους, όταν πρόκειται για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και πλήρες φακέλωμα για όποιον συμμετέχει!

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο βάζουν ξανά στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία και την απεργία!

Στόχος, ο πλήρης και ασφυκτικός έλεγχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης και των εργαζομένων.

Επιδιώκουν:

• να θέσουν επιπλέον εμπόδια στη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις,
  • να  νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα,
  • να καταργήσουν ουσιαστικά τα καταστατικά των σωματείων,
  • να φακελώσουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση,

καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κυρίως τις γενικές συνελεύσεις.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν δώρο στην εργοδοσία και το κεφάλαιο με στόχο να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και ο λαός να παρακολουθεί παράλυτος το τσάκισμά του από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Παράλληλα, κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία. Βάλλουν ευθέως στην οργάνωση της πάλης στην βάση των εργαζομένων, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, να αναγεννηθεί η συλλογική πάλη και να ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεκάδες εργατικοί αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ξεδιπλώθηκαν με πρωταγωνιστές τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Το φόβο μας να’ χουν..

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της – Καμιά αναμονή.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ,οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που μας ετοιμάζουν, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βάλει φρένο στην καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας.

Κι αυτό είναι υπόθεση της συλλογικής δράσης και των σωματείων μας! Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Τα σωματεία και τα καταστατικά τους δεν αμφισβητούνται. Στις γενικές τους συνελεύσεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν, αγωνίζονται, οργανώνουν την πάλη και τις μορφές αγώνα. Έχουν δημοκρατικές διαδικασίες βάσης, ανοιχτές σε όλα τα μέλη τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία, κι όχι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια τους είναι η ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ, η ενίσχυση των διαδικασιών της βάσης( Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα) και της πολύμορφης μορφωτικής, πολιτιστικής και αγωνιστικής τους δράσης.

Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια τους είναι ο μαζικός, πολύμορφος , συντονισμένος αγώνας εργαζομένων και νεολαίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου.

Να σημάνει απεργιακός συναγερμός για την αποτροπή των αντεργατικών μέτρων!

Μπροστά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που μας ετοιμάζουν, καλούμε τις ΕΛΜΕ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, την ΟΛΜΕ, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα να απαντήσουν με απεργία ενάντια στην ψήφιση των μέτρων, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίξει! με τον μαχητικό, αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κυβερνήσεων,  ΕΕ και κεφαλαίου.

• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση!
  • Με μαζικούς αγώνες και απεργίες θα ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4