ΑΣΕ Βοιωτίας: Ανακοίνωση για την ΕΔΕ εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ Ευβοίας στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διαδικασία ΕΔΕ για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί. Αποφάσεων που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, που είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που συνεχίζει και επεκτείνει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των προηγούμενων.

Μια διαδικασία που, κατά παραδοχή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, είναι κατ’ εντολή  του Υπουργείου Παιδείας και έχει ξεκινήσει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς, με προσχηματικές αναφορές περί «κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σας ενημερώνουμε ότι  πολλοί συνάδελφοι παραβρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στη  συνδικαλίστρια και ύστερα από παρέμβαση  και σωματείων εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η  ΕΔΕ δεν πραγματοποιήθηκε.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (Ενωτική Κίνηση – Πρωτοβουλία) δεν ψήφισαν να παραστεί  η  ΕΛΜΕ Βοιωτίας στην παράσταση διαμαρτυρίας στο  4ο Γυμνάσιο , ενώ η ΕΛΜΕ Βοιωτίας σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε βγάλει ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης  για τη διωκόμενη συνάδελφο. Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση της πλειοψηφίας ούτε βέβαια η καταγγελία της Ενωτικής Κίνησης εναντίον της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ότι δήθεν παραπληροφόρησε το ΔΣ. για το θέμα. Αφού είναι γνωστό ότι ο εμπλεκόμενος  στη δίωξη εναντίον της συνδικαλίστριας  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας  (Κυριτσόπουλος Δημήτρης ) υπήρξε μέλος της παράταξης τους και υποψήφιος με την Ενωτική κίνηση στις εκλογές το 2012 και το 2013!

Συνάδελφοι, η "παράταξη του κυρίου Κυριτσόπουλου" όχι μόνο δε βρήκε λέξη συμπαράστασης για τη συνδικαλιστική δίωξη μα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει. Με συνέπεια και υπευθυνότητα υπερασπίζεται τη διοίκηση για άλλη μια φορά. Αυτός είναι ο ρόλος τους τόσα χρόνια. Ενωτικά με τις κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης τόσο στο πρωτοβάθμιο σωματείο όσο και στην Ομοσπονδία. Όλοι μαζί να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα που πραγματικά βάζει εμπόδια, που ανοίγει το δρόμο για την κοινή δράση εργαζομένων, γονιών και μαθητών ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Τώρα είναι αναγκαίο να ξεφορτωθούμε όλων των ειδών τα βαρίδια
που κρατάνε πίσω τα  σωματεία.

Να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

                                                                                                 

 

best of network

σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ: Στάσεις εργασίας ενάντια στη διετή κακοδιοίκηση του Οργανισμού
Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ: Στάσεις εργασίας ενάντια στη διετή κακοδιοίκηση του Οργανισμού
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ
Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ: Στάσεις εργασίας ενάντια στη διετή κακοδιοίκηση του Οργανισμού