Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων με το έγγραφο 20116/Δ2/11-02-19 ζητάει από τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής των δημόσιων σχολείων να συμπληρώσουν δελτία περιγραφικής αξιολόγησης μόνο για τους μαθητές κάθε τμήματος που συμμετέχουν στην ενισχυτική διδασκαλία. Το πρόσχημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλύτερη αξιολόγηση του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας. Αν αυτός είναι ο σκοπός, γιατί αυτήν την αξιολόγηση δεν την κάνουν οι συνάδελφοι που διδάσκουν τα παιδιά στην ενισχυτική;

Ο σκοπός αυτής της επιλογής είναι να εισαχθεί η περιγραφική αξιολόγηση ως κουλτούρα  στις σχολικές μονάδες, ενώ ταυτόχρονα με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο οι συνάδελφοι του πρωινού προγράμματος αξιολογούν την διδασκαλία των συναδέλφων της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δεν θα αναλύσουμε σε αυτό το κείμενο την ουσία της περιγραφικής αξιολόγησης, η οποία είναι για την πλειοψηφία των ειδικοτήτων και των εκπαιδευτικών της β/θμιας εκπαίδευσης ανεφάρμοστη. Πως άλλωστε οι συνάδελφοι που εργάζονται σε τμήματα με 25 μαθητές, σε μονόωρα ή δίωρα μαθήματα και σε 2, 3, ή και 4 διαφορετικά σχολεία μπορούν να εφαρμόσουν στην ουσία αυτήν την διαδικασία; Έχουμε λύσει τα όλα τα μακροχρόνια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και έμεινε η αξιολόγηση των μαθητών;

Η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου καλεί τους συναδέλφους που διδάσκουν σε τμήματα με μαθητές που παρακολουθούν την ενισχυτική διδασκαλία να μην συμπληρώσουν τα δελτία περιγραφικής αξιολόγησης, γιατί με την διαδικασία αυτή συμμετέχουν στην αξιολόγηση της διδασκαλίας άλλων συναδέλφων.

Για το ΔΣ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4