Thumbnail
Ανακοίνωση

Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά!

Πέμπτη 17/01 νέα 24ώρη απεργία (ΔΟΕ/ΑΔΕΔΥ), στην Αθήνα συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις!! 

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιούμε ενημερώσεις και περιοδείες στα σχολεία, συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων,  με στόχο την ενίσχυση του απεργιακού κλίματος και της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις!

Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα για την απόσυρση της «τροπολογίας των απολύσεων»!

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε! Να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα, και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

Δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, η κυβερνητική βία και καταστολή! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» για την οποία «επιλέχθηκε» και για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο. 

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Απέναντι στην κοροϊδία για “διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια” απαντάμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου λαιμητόμο!
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας για το σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.  Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη των λίγων. Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε. 

Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σάντουιτς
Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό σάντουιτς με λίγες θερμίδες – Οι 4 βασικές επιλογές των διαιτολόγων
Μόνο με 4 απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για δεκατιανό ή βραδινό
Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό σάντουιτς με λίγες θερμίδες – Οι 4 βασικές επιλογές των διαιτολόγων
aeroplano
Ρεκόρ προστίμου 59 εκατ. δολαρίων στην Qantas για παράνομες απολύσεις κατά την πανδημία
Το δικαστήριο επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην Αυστραλία για παραβιάσεις εργασιακής νομοθεσίας, μετά την απόλυση 1.820 υπαλλήλων το 2020
Ρεκόρ προστίμου 59 εκατ. δολαρίων στην Qantas για παράνομες απολύσεις κατά την πανδημία
παπαιωανου
Συλλυπητήρια Υφυπουργού Παιδείας για τον Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη
Ο Υφυπουργός Παιδείας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου καθηγητή και παιδαγωγού, επισημαίνοντας την πολύτιμη συμβολή του στην...
Συλλυπητήρια Υφυπουργού Παιδείας για τον Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη