Πανεκπαιδευτικός απεργιακός αγώνας διάρκειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

Όλοι στο συλλαλητήριο στη Βουλή την Τρίτη 8-1-2019 και την έκτακτη σύσκεψη συντονισμού στα γραφεία της ΔΟΕ για άμεση κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ύστερα από τις καταιγιστικού χαρακτήρα εξελίξεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ), το οποίο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, εισάγεται σήμερα (7/1/2019) στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 11/1/2019, αποφασίζουμε:

• Τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/1/2019 στις 14:00 στη Βουλή. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία Συλλόγους και ΕΛΜΕ καθώς και το Δ.Σ. της ΔΟΕ να οργανώσουμε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 8/1/2019 στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.
  • Αμέσως μετά το συλλαλητήριο καλούμε στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α) σε σύσκεψη συντονισμού συλλόγων, ΕΛΜΕ και αναπληρωτών – και κάθε συλλογικότητάς τους για την οργάνωση όλων των άμεσων αγωνιστικών βημάτων με αναπροσαρμογή του προγράμματος

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

– να υλοποιήσει άμεσα την εισήγησή του προς τις ΓΣ για «τουλάχιστον 48ωρη απεργία» με άμεση έναρξη απεργίας – τουλάχιστον από Πέμπτη-Παρασκευή 10-11/1με την πρώτη μέρα κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή και πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα, με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από τις άλλες περιοχές της χώρας, από τις Ομοσπονδίες.

– να ανακοινώσει ολομέλεια Προέδρων για το Σάββατο 12/01 για την απόφαση των επόμενων βημάτων μας, στη λογική της αποφασιστικής κλιμάκωσης και νέου γύρου ΓΣ

Όλες και όλοι στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου την Πέμπτη 10/1/19 στις 6μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου

Όλοι και όλες την Τρίτη στο συλλαλητήριο στις 2μμ στη Βουλή και την σύσκεψη συντονισμού στα γραφεία της ΔΟΕ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Το νέο σύστημα πρόσληψης και η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5