Thumbnail
Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Για μία ακόμη χρονιά τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, βιώνουν τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης  από την πλευρά της Πολιτείας.

Τα ΣΔΕ είναι ένας καινοτόμος θεσμός δημόσιας εκπαίδευσης ενηλίκων, που ιδρύθηκε με τον Ν. 2525/97 με κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την διευκόλυνση πρόσβασης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.

Το πολύ σημαντικό έργο των σχολείων αυτών, οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι αλλά και ο ίδιος συνολικά ο θεσμός  απαξιώνεται και ευτελίζεται τα τελευταία χρόνια μέσα από την προκλητική αδιαφορία και ολιγωρία της Πολιτείας.

Η λειτουργία των σχολείων που έχει γίνει προβληματική τα δύο τελευταία χρόνια με  την πρόσληψη ωρομίσθιων σχεδόν στο τέλος της χρονιάς , την τραγική καθυστέρηση στις πληρωμές και τις ασφαλιστικές εισφορές των εκπαιδευτικών, φέτος οδηγείται σε αδιέξοδο με την διακοπή σχεδόν της χρηματοδότησής τους ακόμη και για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες.

Όπως καταγγέλλουν οι Διευθυντές των ΣΔΕ της χώρας, «εδώ και ενάμιση έτος δεν έχει σταλεί καμία χρηματοδότηση για δαπάνες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία οποιασδήποτε σχολικής μονάδας», ενώ «οι προμηθευτές δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα για προμήθειες μέσω εθνικών πόρων που αφορούν στο σχ. έτος 2015-2016»

Η τραγική αυτή εικόνα που αντικατοπτρίζει την γκρίζα πραγματικότητα των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση, γίνεται ακόμη πιο γκρίζα για τα συγκεκριμένα  σχολεία.

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων των ΣΔΕ και απαιτεί από  τη πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ την στήριξη των σχολείων και την άμεση λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Ο Πούτιν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»
«Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε αναφορά από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, να αναπολεί...
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»
λανθιμος
Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Όσκαρ: Τέσσερις υποψηφιότητες για τον Λάνθιμο
Το «Bugonia» στη μάχη της Καλύτερης Ταινίας – Ξανά υποψήφια η Έμμα Στόουν, κυριαρχεί το «Sinners» με 16 διακρίσεις
Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Όσκαρ: Τέσσερις υποψηφιότητες για τον Λάνθιμο