Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Αθήνας

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατο έγγραφό του ζητά από τα σχολεία να αποστείλουν στη Γενική Δ/νση Σπουδών σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη όλα τα στοιχεία που αφορούν τις πολυήμερες εκδρομές των πέντε τελευταίων χρόνων!

Πρόκειται δηλαδή για τη συγκέντρωση ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών μέσα σε ένα πιεστικό χρονικό πλαίσιο, καθώς τα σχολεία θα οργανώνονται για την έναρξη των μαθημάτων και δεν διαθέτουν τα περισσότερα γραμματειακή υποστήριξη. Με τη δικαιολογία μίας καταγγελίας, όλα τα σχολεία κηρύσσονται ύποπτα για παρανομίες ή παρατυπίες και τίθεται εν αμφιβόλω η ακεραιότητα των εκπαιδευτικών. Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας θεωρεί προσβλητική τη στάση αυτή του Υπουργείου απέναντι σε Διευθυντές, Συλλόγους Διδασκόντων και συνοδούς καθηγητές, οι οποίοι μάλιστα δεν αμείβονται την τελευταία δεκαετία, και με αίσθημα ευθύνης, επειδή θεωρούν τις εκδρομές απαραίτητες για τη σχολική ζωή, τις οργανώνουν και συνοδεύουν τους μαθητές τους.

Όπου υπάρχουν καταγγελίες για κάποιο ή κάποια σχολεία, ας ελεγχθούν επισταμένα μόνο αυτά. Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να θεωρεί όλα τα σχολεία ύποπτα διαφθοράς! Επιπλέον μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η έρευνα διενεργείται για την τελευταία πενταετία και όχι για δύο ή τρία ή έξι χρόνια. Εξάλλου, η ΔΔΕ Α΄Αθήνας και μέχρι πρόσφατα η Περιφέρεια, όχι μόνο έχουν ελέγξει μέσω των Γραφείων Εκδρομών και έχουν εγκρίνει τις εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, αλλά διαθέτουν και όλα τα έγγραφα που ζητούνται.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας ήταν πάντοτε υπέρ της διαφάνειας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Εφόσον υπάρχει καταγγελία για συγκεκριμένο σχολείο ή σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να διερευνηθεί. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν ανεχόμαστε να διασύρεται συνολικά ο κλάδος και να του επιβάλλονται ανοηματικές και ατέρμονα γραφειοκρατικές ενέργειες.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση για την απόσυρση του εγγράφου και το Υπουργείο να το αποσύρει άμεσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική