Thumbnail
Ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση των Αμερικανών, των Βρετανών και των Γάλλων εναντίον της Συρίας στις 14 Απρίλη, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να έκανε ο Άσαντ. Οι ίδιοι οι θύτες εμφανίζονται υποκριτικά ως προστάτες   του συριακού λαού από το καθεστώς Άσαντ, «ξεχνώντας» τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν προκαλέσει με την εμπλοκή τους τόσα χρόνια στον πόλεμο της Συρίας.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει πολύ πιο κοντά την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, καθώς βαθαίνει και οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής με στόχο το ξαναμοίρασμα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας για να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση πολύ μεγάλων αντιμαχόμενων δυνάμεων στην περιοχή της Συρίας και το γεγονός ότι πλέον ονοματίζεται η Ρωσία και οι σύμμαχοί της (Ιράν, Κίνα κλπ) ως βασικός αντίπαλος των Αμερικανών, ενισχύει τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης που θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές των Αμερικανών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας αποτελεί βασικό ορμητήριο με τις βάσεις του θανάτου σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟικών συμμάχων, που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα επιθετικά σχέδια των Αμερικανών και των Δυτικών «συμμάχων» μας. Η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας και τις άλλες βάσεις, παραδίδοντας το Αιγαίο στους στόλους τους εμπλέκει τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδιά τους, βάζοντας μας σε άμεσο κίνδυνο σε περίπτωση απάντησης του απέναντι ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα λαών όταν τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα το επιτάσσουν. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία, η Λιβύη, η Μέση Ανατολή είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις επεμβάσεις του , καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας που ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτό το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει χρέος να αγωνίζεται για την ειρήνη, για την αποτροπή του πολέμου και την αλληλοσφαγή των λαών, ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό, σε πολιτικές εξάρτησης και εθνικής υποτέλειας και για την ανάπτυξη πολιτικών και κινημάτων φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, στο πλάι των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη μπορούν να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του σάπιου πολιτικοοικονομικού καπιταλιστικού συστήματος  που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!

Έξω οι αμερικάνικες βάσεις!

Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών!

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαχαιρι
Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι χτύπησαν και απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο - Βιντεοσκοπούσαν τις επιθέσεις
Δικογραφία για απειλή, παράνομη βία, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων
Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι χτύπησαν και απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο - Βιντεοσκοπούσαν τις επιθέσεις
paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης
«Σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης – Ένταξη των Ακαδημιών στο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και άλλα θέματα επαγγελματικής...
Υπουργείο Παιδείας: Τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης
panepistimio-patron.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των πρυτανικών εκλογών
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις δύο αιτήσεις ακύρωσης των εκλογών κατά της εκλογής του καθηγητή Γεωργίου Σαλάχα
Πανεπιστήμιο Πατρών: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των πρυτανικών εκλογών