Thumbnail
Δείτε το

Στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου αφιερώνεθ το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων του Απριλίου, για παιδιά και ενήλικες. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα, συγγραφείς και βιβλία, παραμύθια, προβολή ταινιών, μουσικές δραστηριότητες, λέσχες ανάγνωσης, διαλέξεις και πολλά ακόμη...

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Σε δυο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ  και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες είναι αφιερωμένη η 23η Απριλίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_2.jpg
Ειδική Αγωγή: «Χωρίς τους ειδικούς, δεν υπάρχει ένταξη» - Κραυγή από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητά δικαιοσύνη για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. - Οι ‘αόρατοι’ σύμμαχοι των μαθητών ζητούν ισότητα
Ειδική Αγωγή: «Χωρίς τους ειδικούς, δεν υπάρχει ένταξη» - Κραυγή από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Μπαχαρικά
Επικίνδυνα όταν συνδυάζονται με φάρμακα: Τρία κοινά μπαχαρικά στο μικροσκόπιο των ειδικών
Επιστήμονες προειδοποιούν για θανατηφόρο κίνδυνο από τρία δημοφιλή μπαχαρικά – εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί κινδυνεύουν
Επικίνδυνα όταν συνδυάζονται με φάρμακα: Τρία κοινά μπαχαρικά στο μικροσκόπιο των ειδικών