Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Χανίων

Οι φασιστικές επιθέσεις ανήμερα των παρελάσεων της 25ης Μάρτη σε Καλλιθέα και Γαλάτσι σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ είναι μια απειλή για τις ελευθερίες όλων μας. Την ίδια στιγμή χρυσαυγίτες  προκαλούσαν στην Σαντορίνη ακυρώνοντας την παρέλαση επειδή τη σημαία θα κρατούσε μαθητής με καταγωγή από την Αλβανία.

 Στη Καλλιθέα τραυμάτισαν με γροθιά στη γνάθο το Μάνο Νικολάου, μέλος του κεντρικού συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, χαράκωσαν στη πλάτη έναν εργαζόμενο και χτύπησαν έναν άλλο νέο. Στο Γαλάτσι, επιτέθηκαν δολοφονικά σε βάρος του δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη Γιώργου Πίττα, ο  οποίος παρενέβη για να σταματήσει την επίθεση που δέχτηκε η Νίκη Αργύρη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ.

Οι φασίστες επιτέθηκαν σε αγωνιστές, που στηρίζουν τις μάχες του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, φορώντας τη μάσκα του αγανακτισμένου πατριώτη. Είναι πρόκληση ότι η Αστυνομία έφτασε στο τόπο της επίθεσης στην Καλλιθέα ενώ οι φασίστες ήταν ακόμη παρόντες και δεν συνέλαβε κανένα. Στο Γαλάτσι έφτασαν με καθυστέρηση παρά το ότι βρίσκονταν σε απόσταση μερικών τετραγώνων λόγω της παρέλασης. Η στάση της ΕΛΑΣ θύμισε τις εποχές της πλήρους ασυλίας της δράσης της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αυτές οι φασιστικές προκλήσεις βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να εκδηλωθούν σε μια πολιτική συγκυρία που η χώρα μπαίνει πιο βαθειά μέσα στους ανταγωνισμούς των μεγάλων και μικρότερων δυνάμεων στην περιοχή, σε νέες κούρσες εξοπλισμών που απειλούν να ανάψουν τη φωτιά του πολέμου στο Αιγαίο, ενώ ο αριθμός των θυμάτων των ρατσιστικών συμφωνιών της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη αυξάνεται συνεχώς  όπως είδαμε πρόσφατα στο Αγαθονήσι.

Τη ίδια ώρα, οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν ενώ η δίκη τους κλείνει τρία χρόνια στις 20 Απρίλη.  Αποθρασυνόμενοι από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια επιτέθηκαν δολοφονικά στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στο Πειραιά και κατά αντιφασιστών στο Ρέντη. Βγάζουν ξανά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους. Φασίστες, παρακλάδι της Χρυσής Αυγή με το όνομα “Κρυπτεία” προχώρησαν σε εμπρησμό των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας στην Αθήνα.

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις.
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αιγαίο και Βαλκάνια της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Όχι στο πόλεμο, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.

 


 

 

 

Για το Δ.Σ.    

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθηματικά
Η Λάρισα στο επίκεντρο των Μαθηματικών: Μαθητές συνομιλούν με κορυφαίους επιστήμονες
Στις 31 Μαρτίου η κεντρική εκδήλωση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ
Η Λάρισα στο επίκεντρο των Μαθηματικών: Μαθητές συνομιλούν με κορυφαίους επιστήμονες
Πατάτες
Χιλιάδες τόνοι πατάτας… στους δρόμους του Βερολίνου – Όταν η υπερπαραγωγή γίνεται κοινωνικό δώρο
Δωρεάν πατάτες στο Βερολίνο: Πώς μια εταιρεία έκανε την υπερπαραγωγή κοινωνικό γεγονός
Χιλιάδες τόνοι πατάτας… στους δρόμους του Βερολίνου – Όταν η υπερπαραγωγή γίνεται κοινωνικό δώρο
ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Tasnim: «Πάνω από 1 εκατ. Ιρανοί έτοιμοι για “ιστορική κόλαση” σε ενδεχόμενη αμερικανική εισβολή»
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένη προσέλευση πολιτών σε κέντρα των Basij, του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης αλλά και του τακτικού...
Tasnim: «Πάνω από 1 εκατ. Ιρανοί έτοιμοι για “ιστορική κόλαση” σε ενδεχόμενη αμερικανική εισβολή»
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Δύο δωρεάν συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές
Στις δωρεάν υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου
Ζαχαράκη: Δύο δωρεάν συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές