Το Υπουργείο ακούει; Μήνες ζητούν νοσηλευτή για μαθητή με σοβαρό πρόβλημα υγείας!
Ζητούν την άμεση πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή

Η Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει πως ενώ υπάρχει μαθητής με σοβαρό πρόβλημα υγείας και η παρουσία δίπλα του ενός σχολικού νοσηλευτή είναι απαραίτητη για τη ζωή του, το υπουργείο δεν έχει κάνει καμία κίνηση, Ο γονέας του παιδιού εδώ και μήνες με αίτησή του έχει ζητήσει σχολικό νοσηλευτή.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας:

Στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης φοιτάει μαθητής που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας - ινσουλινοεξαρτώμενο ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 1- και χρειάζεται εντατικοποιημένο καθημερινό σχήμα ινσουλινοθεραπείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μέτρηση του σακχάρου του αίματος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και η χορήγηση ινσουλίνης.  Οι θεράποντες ιατροί έχουν συστήσει την παρακολούθησή του από Σχολικό Νοσηλευτή, ώστε να εξασφαλίζεται η παραμονή του μαθητή στο σχολικό περιβάλλον με ασφάλεια.

Εδώ και αρκετούς μήνες το σχολείο έχει ζητήσει την πρόσληψη Σχολικού Νοσηλευτή μετά και από σχετική αίτηση και του κηδεμόνα του, αλλά το αίτημά τους δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Επειδή η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού θέτει σε κίνδυνο την υγεία του μαθητή, το Δ.Σ. της Ζ΄ΕΛΜΕ ζητάει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Α΄ Αθήνας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ, που θα βοηθήσει στην ασφαλή παραμονή του στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Μαρρέ Γιώτα                                               Κυριακού Κλαίρη 

σχετικά άρθρα