Thumbnail
Ανακοίνωση

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

Την κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή, 16/3, από τις 12 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών. Η Ομοσπονδία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που φυλάττουν εκπαιδευτικές Θερμοπύλες. Ζητούμε άμεσα μόνιμους διορισμούς των συναδέλφων και για τους αναπληρωτές ισότιμο καθεστώς με 12μηνη πληρωμή, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, άδεια μητρότητας κ.λπ.

Αποφασίστηκε η παρουσία όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που μπορούν να παραβρεθούν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο Υπουργείο Παιδείας και η συμμετοχή του ΔΣ της Ομοσπονδίας στη διαβούλευση των συλλογικοτήτων.

Η απουσία διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και με τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα αρρυθμίας στο χώρο. Η ανομία οξύνεται και τούτο διαπιστώθηκε από το έγγραφο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ ότι μόλις το 15% των ιδιωτικών σχολικών μονάδων έχουν δηλώσει τις δράσεις τους! Η ΟΙΕΛΕ, μπροστά στην τραγική αυτή εικόνα απορρύθμισης στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θα ζητήσει με επιστολή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας.

Σε περίπτωση μη απάντησης, ή άρνησης συνάντησης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα μεταβεί σύσσωμο την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας για να επιδιώξει τη συνάντηση. Αναλόγως των εξελίξεων, θα υπάρξει νέο, έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο το συντονισμό των κινητοποιήσεων του κλάδου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio peloponisou
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ρυθμίσεις για τη νεοσύστατη Πολυτεχνική Σχολή – Απόφαση της Συγκλήτου
Οι νέες διοικητικές και λειτουργικές ρυθμίσεις για την Πολυτεχνική Σχολή και τη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ρυθμίσεις για τη νεοσύστατη Πολυτεχνική Σχολή – Απόφαση της Συγκλήτου
Συμπερίληψη
«Φωνή και νόημα»: Μια πρωτοβουλία συμμετοχής και συμπερίληψης από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μ.Π.Ο.Π.Α
Όταν η μουσική, η νοηματική και η αγάπη δίνουν χρώμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών
«Φωνή και νόημα»: Μια πρωτοβουλία συμμετοχής και συμπερίληψης από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μ.Π.Ο.Π.Α
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Την Πέμπτη 26 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών – Τέλος Ιουλίου οι βάσεις
Σημαντικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στον θεσμό των Εξετάσεων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη: Την Πέμπτη 26 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών – Τέλος Ιουλίου οι βάσεις
δασκάλα και μαθητές στην τάξη
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2025: Τι αποφασίστηκε στη Συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ
Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό Θοδωρή Κατσωνόπουλο για τα θέματα της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ την Πέμπτη 19 Ιουνίου
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2025: Τι αποφασίστηκε στη Συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ