Thumbnail

Σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο ο γνωστός διαγωνισμός PISA, που για φέτος θα διεξαχθεί και στο ΓΕΛ Μύρινας. Ο διαγωνισμός αυτός, εκπορευόμενος από τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και σταθερότητας, χρησιμοποιείται για να τεκμηριώσει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δηλαδή να "νομιμοποιήσει" μέσω εξεταστικής διαδικασίας την παραπέρα κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων. 

Ο οργανισμός αυτός προσπαθεί να αντλήσει δεδομένα για την αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, παρουσιάζοντας την επιτυχία ή όχι σε μαθητικές δεξιότητες ως ασφαλή συγκριτικά στοιχεία για ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Γνωστά βέβαια στον εκπαιδευτικό κόσμο είναι τα εργαλεία του ΟΟΣΑ που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα μας όπως η αξιολόγηση, συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου, μαθητεία, η επιχειρηματικότητα στα σχολεία, κ.α. Εργαλεία που επικεντρώνονται στο να ενσωματώσουν τους μαθητές, τους γονείς και εκπαιδευτικούς στην "αγοραία" λογική της παιδείας, προτάσσοντας την ψευτοκατάρτιση έναντι της ουσιαστικής εκπαίδευσης με προφανή στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για ευέλικτους, γρήγορα εκπαιδεύσιμους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις.

Η χώρα μας συμμετέχει στο διαγωνισμό πληρώνοντας ένα αξιοσέβαστο ποσό κάθε χρόνο στον ΟΟΣΑ για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής. Την ίδια στιγμή τα σχολεία δεν έχουν τα βασικά για να λειτουργήσουν, οι δαπάνες για την παιδεία είναι ελάχιστες, οι σχολικές μονάδες δεν έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών δεν καλύπτουν ούτε τα απαραίτητα. Με αυτόν τον οργανισμό υπέγραψε και η σημερινή "αριστερή" κυβέρνηση συμφωνία, για να προβούν σε έλεγχο και αξιολόγηση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και για παροχή τεχνογνωσίας με στόχο την εκβάθυνση των μεταρρυθμίσεων. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου καλεί:

• το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τη διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού.

• τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Μύρινας, αλλά και κάθε σχολείου, να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό και να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) οφείλουν να εκφράσουν με όποιο τρόπο κρίνουν καλύτερο τη διαφωνία τους με το διαγωνισμό αυτό και να μη συναινέσουν με πολιτικές που ουσιαστικά διαλύουν τη δημόσια παιδεία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
Ποιό διατροφικό μοντέλο περιορίζει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπαθειών;
Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα φέρνουν στο προσκήνιο ένα ακόμη διατροφικό πρότυπο, το οποίο φαίνεται να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των ασθενειών...
Ποιό διατροφικό μοντέλο περιορίζει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπαθειών;
anoia-egkefalos.jpg
Διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο: Η νεαρή που αγνόησε τα σημάδια μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της
Η προσωπική ιστορία μιας 20χρονης φοιτήτριας αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να υποτιμηθούν τα προειδοποιητικά καμπανάκια.
Διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο: Η νεαρή που αγνόησε τα σημάδια μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της
google μηνυμα
Οδηγός για να αφαιρέσετε το τηλέφωνο και email σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης
Αυτό που μέχρι πρόσφατα απαιτούσε χρονοβόρες διαδικασίες, σήμερα μπορεί να γίνει μέσα από μερικά απλά βήματα στο κινητό.
Οδηγός για να αφαιρέσετε το τηλέφωνο και email σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης