Thumbnail
Δείτε το πρόγραμμα

«Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» είναι το θέμα του Συνεδρίου που  θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 8 έως το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Το Συνέδριο διεξάγεται ανελλιπώς εδώ και 31 χρόνια  και αποτελεί συνδιοργάνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην ετήσια αυτή συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο του 2017 στη Mακεδονία και τη Θράκη, Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες Aρχαιοτήτων, τα Πανεπιστήμια και τις ξένες   αρχαιολογικές αποστολές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφικών τους ερευνών, την αρχαιολογική και αρχαιομετρική τεκμηρίωση και την αξιοποίηση των δεδομένων τους. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν  156 σύνεδροι και θα γίνουν 64 ανακοινώσεις σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται  στη Βόρεια Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Καστοριά.

 Η γνώση που προκύπτει από τα νέα ευρήματα και τις γόνιμες ερευνητικές προσεγγίσεις κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων, που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 9:30, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.)
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. στο Ρέθυμνο: Παράταση για υποβολή περιλήψεων έως τις 8/3
Με θέμα «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Σχολείο του 21ου αιώνα», το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 8-10 Μαΐου 2026 – Όλες οι λεπτομέρειες...
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. στο Ρέθυμνο: Παράταση για υποβολή περιλήψεων έως τις 8/3