Πρόταση για επανακατάταξη του ΕΒΠ από ΔΕ01 σε ΤΕ01
Επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στον Κώστα Γαβρόγλου

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προτείνοντας την κατάθεση πρότασης για επανακατάταξη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού από ΔΕ01 σε ΤΕ01.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΕ01 ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σε ΤΕ01 ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Διαβάζοντας τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι προωθείτε την άνιση μεταχείριση του προσωπικού εντός των δομών της εκπαίδευσης, δημιουργώντας υπαλλήλους δύο κατηγοριών, με τα ίδια τυπικά προσόντα.

Συγκεκριμένα, ενώ στα ΕΠΑΛ οι κατέχοντες πτυχίο  μέσης τεχνικής σχολής ή ΤΕΛ , ή ΕΠΑΛ ή Β΄κύκλου ΤΕΕ, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή ΙΕΚ , ή άλλος ισότιμος τίτλος σπουδών, αντίστοιχης ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων – Παιδοκόμων  κατατάσσονται στην κατηγορία ΤΕ01.30, αντίθετα στην Ειδική εκπαίδευση, οι κατέχοντες τα ίδια  τυπικά προσόντα, κατατάσσονται στην κατηγορία ΔΕ01.

Η άνιση αυτή μεταχείριση του ίδιου προσωπικού κατά τη γνώμη μας είναι αντισυνταγματική και προσκρούει στο περί ίσης μεταχείρισης και περί δικαίου αίσθημα.

Επειδή στις μέχρι τώρα συναντήσεις μας και κυρίως στην συνεργασία μας με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  υποστηρίζονταν από την πλευρά σας ιδιαίτερα η ρύθμιση της άνισης και άδικης μεταχείρισης του Ε.Β.Π. σεσχέση με το αντίστοιχο προσωπικό των ΕΠΑΛ, ζητάμε σήμερα, έστω και την ύστατη στιγμή, να διορθώσετε το αρ. 29 στο κεφάλαιο Δ και όπου αναγράφεται το ΔΕ01 ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σε ΤΕ01 ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Σας επισυνάπτουμε τα τυπικά προσόντα διορισμού του Ε.Β.Π. της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και αυτά των ΤΕ01.30 των Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων, για να αντιληφθείτε ότι μεταξύ των δύο κατηγοριών δεν υπάρχει καμία διαφορά.

10. ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ1 ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πτυχίο - δίπλωμα ΙΕΚ ή Πτυχίο - δίπλωμα «Τάξης Μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. ή Πτυχίο -δίπλωμα ΕΠΑΛ ή Πτυχίο -δίπλωμα Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων-Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Για τους κατόχους Πτυχίου –Διπλώματος ΙΕΚ ή Πτυχίου-Διπλώματος «Τάξης Μαθητείας» ΕΠΑΛ απαιτείται και πιστοποίηση από τον ΟΕΕΚ ή ΕΟΠΠΕΠ

ΑΔΑ Β41Ξ9Ω93ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαευθυμίου

Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Κυργιόπουλος

best of network

σχετικά άρθρα