Thumbnail
Δηλωση του πρόεδρου της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστου 

Η πραγματική αλλαγή στην ίδια υπουργική απόφαση κρύβεται, όπως φαίνεται, πίσω από την ηλεκτρονική εγγραφή στα Γενικά Λύκεια.

Στο τέλος της Γ’ Γυμνασίου θα είναι υποχρεωμένοι οι μαθητές να επιλέξουν εάν θα πάνε σε ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ και να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση. Στόχος δεν είναι η έγκυρη προετοιμασία αλλά το “κλείδωμα” των τμημάτων.

Με τις αιτήσεις Μαΐου αν κάποιοι μαθητές θελήσουν να αλλάξουν τον Σεπτέμβριο και να πάνε από Επαγγελματικό σε Γενικό Λύκειο ή αντίστροφα δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο της περιοχής τους, αλλά μόνον όπου έχει κενές θέσεις.

Στόχος είναι να περιοριστεί ο αριθμός των τμημάτων, να μη δημιουργούνται πουθενά άλλα με λιγότερους από 28 μαθητές , αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας
Στο εδώλιο οι αστυνομικοί για ομαδικό βιασμό 19χρονης – «Ενώ ζητούσα βοήθεια ξεκίνησε να κάνει το ίδιο»
«Φάνηκε από το βλέμμα του ότι ήδη ήξερε. Και από τις πράξεις του. Ήταν συνεννοημένο σίγουρα».
Στο εδώλιο οι αστυνομικοί για ομαδικό βιασμό 19χρονης – «Ενώ ζητούσα βοήθεια ξεκίνησε να κάνει το ίδιο»
Νοσοκομείο παιδιά
Καλλιθέα: Βελτίωση για το 2,5 ετών κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι – «Γύρισα το βλέμμα μου για ένα λεπτό»
Αισιοδοξία από τους γιατρούς – Τι λέει ο πατέρας για το συμβάν
Καλλιθέα: Βελτίωση για το 2,5 ετών κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι – «Γύρισα το βλέμμα μου για ένα λεπτό»