Thumbnail
ΔΟΕ

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της, στις εργαζόμενες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα  Πεντογάλου, καθώς και στον Παναγιώτη Σωτήρη, διδάσκοντα του ΕΑΠ και πρώην μέλος της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φρονηματικού χαρακτήρα δίωξη, καθώς εγκαλούνται για ενέργειες που άπτονται την συνδικαλιστικής τους δράσης.

                Η επέμβαση των δικαστικών αρχών προήλθε ύστερα από αίτημα του τέως Πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη και είναι ενδεικτική πρακτικών που αποστρέφονται τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης.

                 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει, ταυτόχρονα, την ανησυχία της για τις αλλεπάλληλες διώξεις εναντίον εργαζομένων, μελών του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ. Πρόκειται για ενέργειες των δικαστικών αρχών που ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2013, όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ βρισκόταν στην κορύφωση μιας πολύμηνης απεργιακής κινητοποίησης, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, εκατοντάδων εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και ευρύτερα στον Δημόσιο Τομέα. Συνεχίστηκε σταθερά τα επόμενα χρόνια και συνεχίζεται και μέχρι σήμερα.

                Δηλώνουμε, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, βρίσκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος και περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δικαίωμα συλλογικής έκφρασης και δράσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία

Η μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αλλά θεμελιώδεις συνταγές όπως η σάλτσα ντομάτας, συχνά προκαλεί έντονες διαφωνίες....

Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία
ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin