Thumbnail
ΔΟΕ

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τα όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ζήτημα της επιλογής σημαιοφόρου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράσταση και τη στήριξή του τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων όσο και στον Διευθυντή του σχολείου.

                Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου με τις αποφάσεις που έχει λάβει και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει κατά καιρούς, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αλλοδαπούς μαθητές και τις οικογένειές τους με ποικίλους τρόπους κάτι που πράττουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό  να σπιλώνονται εκπαιδευτικοί για  αντιλήψεις και στάσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία που εφαρμόζουν και κυρίως με τη στάση ζωής που τους διακρίνει.

                Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με  κάθε είδους ρατσιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, δίχως τη στήριξη της πολιτείας, για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στα σχολεία μας.

                Θεωρούμε πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα, το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ύπαρξης ευθυνών για τους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο την καταδικάζουμε.

                Λέμε όχι στην στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

putin
Ο Πούτιν έχει ενημερωθεί για τις προτάσεις των ΗΠΑ για το σχέδιο στην Ουκρανία
Η ρωσική στάση αναμένεται να διαμορφωθεί έπειτα από ενημέρωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις πρόσφατες επαφές με απεσταλμένους των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο Πούτιν έχει ενημερωθεί για τις προτάσεις των ΗΠΑ για το σχέδιο στην Ουκρανία
Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά κρατούν πανό ενάντια στις διώξεις
ΚΚΕ: Στη Βουλή η πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών – «Επικίνδυνο προηγούμενο αυταρχισμού»
Σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ για τις εξοντωτικές ποινές σε εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία-αποχή
ΚΚΕ: Στη Βουλή η πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών – «Επικίνδυνο προηγούμενο αυταρχισμού»