Thumbnail
Ανακοίνωση

Ανακοίνωση για τους τρεις μαθητές που καταδικάστηκαν επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τους στο Ρέθυμνο εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Τρεις μαθητές της πόλης του Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του σχολείου τους, με ενεργειες του δ/ντη της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας οδηγήθηκαν από τις σχολικές αίθουσες στις δικαστικές. Οδηγήθηκαν από την εκπαιδευτική διαδικασία στη δικαστική.

Τέτοια διαδρομή δεν θα έπρεπε να υπάρχει.  Η νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε σε πρώτο και πριν από λίγες μέρες και σε δεύτερο βαθμό, τους καταδίκασε.  

Το σχολείο επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιδαγωγικό και κοινωνικοποιητικό ρολο. Δεν στιγματίζει. Δεν τιμωρεί. Δεν εκδικείται. 

Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές. Τετοιες πραξεις παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες ενός παρελθόντος που θέλουμε να ξεχάσουμε."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέπες
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους
Από τα παραδοσιακά γαλλικά τραπέζια μέχρι τη σύγχρονη κουζίνα, η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη λεπτή ζύμη.
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους