Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

Καθαιρέθηκε από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, που κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείo.
Η συνάδελφος Γεωργία Καφίδα υπηρετεί στο ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας-ένα μικρό σχολείο σε δύσκολη γεωγραφικά περιοχή- 16 χρόνια, από τότε που αυτό δημιουργήθηκε.
Η απαλλαγή απο τα καθήκοντά της θα αποβεί εις βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών της απομακρυσμένης αυτής περιοχής της Ευρυτανίας. Η ηθική και υπηρεσιακή της καταδίκη δε θα βοηθήσει κανέναν.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η λειτουργία σχολικών μονάδων σε απομακρυσμένες περιοχές με την κατάθεση ψυχής των συναδέλφων λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
Γι αυτό, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη  διευθύντρια του ΕΠΑΛ Φραγκίστας :

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεσή της και να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον της.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
Ζητούμε την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων της επαρχίας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos
Κοιλιακό λίπος: Τι ευθύνεται πραγματικά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες δεν είχαν πλήρως κατανοήσει τι ακριβώς προκαλεί αυτή τη συσσώρευση λίπους στη μέση ηλικία.
Κοιλιακό λίπος: Τι ευθύνεται πραγματικά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
vaseis
Πανελλήνιες 2025: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι του 10% – Όροι, προϋποθέσεις και «κόφτες»
Η επιλογή της κατηγορίας του 10% προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς την ψυχολογική και σωματική πίεση μιας...
Πανελλήνιες 2025: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι του 10% – Όροι, προϋποθέσεις και «κόφτες»
κινητό
Κράτηση ξενοδοχείου από το κινητό: 8 λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Από παραπλανητικές καταχωρήσεις μέχρι κρυφές χρεώσεις, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν πατήσετε «κράτηση».
Κράτηση ξενοδοχείου από το κινητό: 8 λάθη που πρέπει να αποφύγετε