Το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε Περιστερίου ‘’ Έλλη Αλεξίου’’, με αφορμή την επιλογή του 13ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου για την ίδρυση τεσσάρων τμημάτων ΔΥΕΠ και τον ερχομό 80 μαθητών-τριών προσφυγόπουλα ηλικίας 6 έως 12 ετών από την δομή προσφύγων Σκαραμαγκά,
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων του συλλόγου μας να σχεδιάσουν δράσεις προκειμένου να προετοιμαστεί η υποδοχή αυτού του μαθητικού πληθυσμού.
Η συγκέντρωση εκπαιδευτικού υλικού, οι συζητήσεις με τους μαθητές στις τάξεις για τις αιτίες που οδήγησαν στον ξεριζωμό αυτών των μαθητών από τις χώρες τους, είναι ορισμένες μόνο από τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε.
Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν αυτούς τους μαθητές και να υψώσουν φράγμα στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό.
ΚΑΛΟΥΜΕ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 5.00 ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom