ΕΛΜΕ Ροδόπης

Είναι κοινά αποδεκτό και αποτελεί πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας η πλήρης και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολείων. Προς την κατεύθυνση αυτή απαιτείται η πλήρης κινητοποίηση του διοικητικού μηχανισμού του ΥΠΠΕΘ, καθώς και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο προαναφερόμενος στόχος ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητος και όχι να αποτελεί ζητούμενο.

Η αργοπορημένη υλοποίηση ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα των αποσπάσεων εκπαιδευτικού προσωπικού δυστυχώς δεν άφησε και φέτος ανεπηρέαστη την ομαλή υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγραμματισμού, με συνέπεια να έχουν προκύψει εκκρεμότητες ως προς τη στελέχωση των σχολείων με άμεση συνέπεια την δυσλειτουργία τους. Οφείλουμε, πάντως, να αναγνωρίσουμε ότι η καθυστέρηση δεν αφορούσε σε όλες τις κατηγορίες των αποσπάσεων, αλλά σε όσες πραγματοποιήθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης ζητούμε να μην επαναληφθεί και στο μέλλον ανάλογο φαινόμενο αλλά να αναλάβει η πολιτεία την ευθύνη της ολοκλήρωσης όλων των πράξεων που σχετίζονται με το παραπάνω ζήτημα εντός ευλόγου χρονικού πλαισίου και μάλιστα πριν την έναρξη των μαθημάτων δηλαδή εντός του καλοκαιριού. Με Τιμή και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλειάδης Μιχάλης Λίτσος Ευάγγελος