Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Η ΕΕΦ, σύμφωνα με την καταγγελία, λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος για την αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα άρχισε τα... σεμινάρια.

 Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), μια “κερδοσκοπική” εταιρεία ως Δούρειος Ίππος για την εισαγωγή της αξιολόγησης στην ελληνική εκπαίδευση ;

  Με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) το σάλο περί εισαγωγής της αξιολόγησης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, η οποία  προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το 2013 και οργανώνει την...επιμορφωση του κλάδου γύρω απο ζητήματα αξιολόγησης και αναβάθμισης προσόντων (!)

   Το σχέδιο της Ε.Ε.Φ. μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό αλλά απόλυτα συνεπές στην προηγούμενη δράση του μέχρι σήμερα. Ο επιστημονικός σύλλογος των “συναδέλφων” φυσικών, δήθεν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτοχαρακτηρίζεται και επίσημα, φρόντιζε να εκμεταλλεύεται τις εκάστοτε περιστάσεις και ανάγκες για εργασία των συναδέλφων και να οργανώνει σεμινάρια Ειδικής Αγωγής,  τα οποία αναγνωρίζονταν και προφανώς ακόμα αναγνωρίζονται και μοριοδοτούνται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για διορισμό συναδέλφων αναπληρωτών στον τομέα της ειδικής αγωγής, σεμινάρια που παρέχουν παιδαγωγική επάρκεια πιο πρόσφατα και τώρα σεμινάρια και ημερίδες για επιμόρφωση των συναδέλφων πάνω στην αξιολόγηση και την αναβάθμιση προσόντων με οικονομικό αντίτιμο βέβαια, όπως και τα προηγούμενα,  προκειμένου να εκμεταλλευτεί την περίσταση κερδοσκοπικά και ...πολιτικά, εξυπηρετώντας παράλληλα και τα σχέδια της κυβέρνησης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το σεμινάριο που ετοιμάζει προσεχώς με τίτλο : Προτάσεις – Θέσεις – Αναβάθμιση προσόντων – Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, με επιμορφωτές βέβαια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τον πρόεδρο των σχολικών συμβούλων.

   Τη στιγμή που σύσσωμος σχεδόν ο εκπαιδευτικός κόσμος βλέπει το επερχόμενο σύστημα αξιολόγησης σαν μια προσπάθεια της κυβέρνησης για χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, καθήλωση τους σε βαθμούς και μισθολογικά κλιμάκια και αναγωγή του εκπαιδευτικού ως του “αποδιοπομπαίου τράγου” για όλα τα δεινά της εκαίδευσης, οποιαδήποτε προσπάθεια για εξυπηρέτηση των σχεδίων του Υπουργείου θα μας βρει απέναντί της ενωμένους και αποφασισμένους .Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έργο της κάθε επιστημονικής ένωσης συναδέλφων είναι κάθε άλλο παρά να προωθεί το κυβερνητικό έργο, εκμεταλλευόμενη τον τρόμο που σπέρνουν τα σχέδια της κυβέρνησης, για να επωφελείται πολιτικά και οικονομικά από τις συγκυρίες.

Απέναντι στη λαίλαπα των νέων αντιλαικών μέτρων που έρχεται ο κλάδος επιβάλλεται να είναι συσπειρωμένος και έτοιμος για συλλογικούς αγώνες.

                                                                                               

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Κλείσαρης Αυγ.

 

 

 

 

Παπαμιχαήλ  Παν.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δασκάλα κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό σε τηλεόραση για να τραβήξει την προσοχή των μαθητών
«Καθαρό μίσος»: Οργή για δασκάλα που κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό για να «τραβήξει την προσοχή»
Η δασκάλα κρέμασε την κούκλα μπροστά στους έντρομους μαθητές, επειδή δεν της έδιναν σημασία – Απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες
«Καθαρό μίσος»: Οργή για δασκάλα που κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό για να «τραβήξει την προσοχή»
σκυλος
Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σου σου δίνει την πατούσα του;
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρόκειται για έναν τρόπο χαιρετισμού ή μια πρόσκληση για παιχνίδι. Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτή τη...
Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σου σου δίνει την πατούσα του;
Η πρόγνωση για τον καιρό από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου
Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρές μπόρες σε λίγες ώρες
Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» για κακοκαιρία, ανάμεσά τους και η Αττική - Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρές μπόρες σε λίγες ώρες